• Newsletter
  • Contact

Lui Guangyun, Marta Lafuente, Leticia Gaspar

Dona: Creadora i Motiu

N2 Galeria presenta l’exposició col·lectiva Dona: Creadora i Motiu que reuneix obres de l’artista xinès Liu Guangyun, la barcelonina Marta Lafuente i la biscaina Leticia Gaspar.

En les obres de Guangyun, pertanyents a la sèrie Surfaces, els rostres bells, però artificials, de diverses dones estan atrapats en resina semitransparent. Guangyun parla de la manipulació cosmètica, quirúrgica i digital que crea una norma de bellesa artificial. Realitza una crítica a les normes estètiques contemporànies i a la societat de consum, en particular a la pressió a la qual se sotmet a la dona per complir amb uns cànons imposats.

Per la seva banda, en l’obra de Marta Lafuente, com assenyala Véronique Dupas: la figura humana sobresurt enmig de paisatges tenyits de malenconia. La seva temàtica s’inclina sovint cap a a escenes quotidianes, paisatges que ens són familiars i que formen part de la vida de l’artista.

En l’obra de Leticia Gaspar cobren protagonisme elements del paisatge urbà i els efectes de la llum artificial. Com ha escrit sobre la seva obra Gabino Bust Hevia: Edificis, construccions, casetes, establiments i interiors apareixen pautats per diferents focus lumínics, aconseguint àmbits misteriosos, tètrics, investits d’un profund estranyament, propers, en ocasions, a l’oníric.

Els tres treballen la figuració no realista en una tècnica mixta summament matèrica per atrapar les figures, rostres o espais en un temps congelat.

Calendar
28 MAR 2024