• Newsletter
  • Contact

Adrián Espinós

Adrián Espinós Alacant, 1985. Les obres d’Adrián Espinós compten amb un element molt característic: l’ús del metacrilat transparent com a suport pictòric. L’artista, en el seu afany per transcendir les dimensions de l’obra, treballa aquest material per ambdues cares i amb tècniques molt diverses, potenciant-ne allò que ell anomena “dimensió conceptual”, una dimensió que correspon a tot allò que ell plasma a la banda de darrera del metacrilat transparent., actuant al límit entre la pintura i l’escultura. Espinós explora el món de la naturalesa, intenta capturar-la com a procés orgànic i físic, com a successió d’esdeveniments més que com a una imatge. Així doncs, les seves obres estan connectades entre sí, ja que una és la causa o la conseqüencia de la següent, generant d’aquesta manera una sèrie infinita que articula el seu discurs expositiu. Adrián Espinós és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i tot i la seva joventut, compta ja amb un bagatge internacional que es reflexa a les seves obres. Ha complementat els seus estudis amb programes d’intercanvi internacional a la Kunstakademie de Münster (Alemanya), Massachussets College of Art design (EUA), i University of Art and Design de Helsinki (Finlàndia). També ha participat en una beca de residència a Lepsien Art Foundation (Dusseldorf- Abu Dhabi) i exposat en diverses galeries de Helsinki, Münster i Barcelona. Va ser guardonat amb el premi al millor artista emergent durant la fira SWAB el 2015.

Spaces

Sala Parés

dimarts a dissabte de 12 a 14h i 16 a 20h

La Sala Parés, fundada el 1877, és la primera galeria que es va establir a Espanya. Disposa de tres espais en un sol edifici, en el centre del Barri Gòtic de Barcelona, on exposa l’obra dels 34 artistes actuals amb els qui treballa.

Pel que fa a la pintura, compta tant amb autors que parteixen de la figuració i el realisme contemporanis, com amb altres que s’expressen en l’abstracció. També hi ha alguns artistes de la galeria que es centren en l’escultura, la fotografia i el videoart, així com altres que formulen les seves propostes des de plantejaments híbrids amb la intersecció de diverses tècniques i disciplines.

Participa en fires internacionals, i col·labora amb museus i fundacions. Anualment organitza, amb la col·laboració de institucions i Facultats de Belles Arts, un concurs dedicat a la jove creació, que compta amb un Jurat format per directors de museus, artistes i comissaris molt rellevants del panorama contemporani.

 

Artistes
Marcos Cárdenas, Toni Catany, Ángel Mateo Charris, Garikovitz Cuevas, Carlos Díaz, Adrián Espinós, Leticia Feduchi, Lourdes Fisa, Gorka García Hererra, Gonzalo Goytisolo, Núria Guinovart, Rafel Joan, Ángel Marcos, Guerrero Medina, Anna Miquel, Carlos Morago, Ruth Morán, Gloria Muñoz, Marcos Palazzi, Magí Puig, Alejandro Quincoces, Miguel Rasero, Eduard Resbier, Xavier Rodés, Joseba Sánchez Zabaleta, Anaïs Senli, Gonzalo Sicre, Lluis Ventós, Albert Vidal, Segimon Vilarassau, Marco Nori, Alberto Romero Gil.

Petritxol, 5
08002 Barcelona
View map

info@salapares.com
www.salapares.com

T. +34 93 318 70 20
Fax.

Exposition