• Newsletter
  • Contacte

Adrian Schindler

http://www.adrianschindler.com/

Périgueux, 1989.

Adrian Schindler es va graduar en Belles Arts a l’École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de París i va cursar el Master “Art in Context” a la Universität der Künste de Berlín. També va estudiar al Columbia College i a la School of the Art Institute de Chicago, amb un enfocament cap a la performance.
La seva pràctica es centra en els impactes socials, culturals i arquitectònics dels últims conflictes bèl•lics a Europa o a les seves fronteres, a través del prisma de narratives menors. La seva metodologia es recolza en la microhistòria, la història no lineal, les ciències naturals i la deriva, amb l'objectiu de proposar una perspectiva alternativa i crítica sobre esdeveniments històrics canònics. Es focalitza tant en l'espai públic com en l'àmbit privat o familiar, qüestionant les condicions ideològiques que fonamenten la nostra producció cultural, ja siguin monuments, parcs i jardins, arxius fotogràfics o obres artístiques.
Ha presentat el seu treball a La Grande Halle de La Villette (París), FRAC Champagne-Ardenne, La Comédie (ambdues a Reims), La Capella, El Born Centre de Cultura i Memòria (ambdues a Barcelona) i One Gee In Fog (Ginebra), ha donat lectures a L'École du Louvre (París), Ludwig Forum (Aachen), Université Paris 8 i ha estat en residència a Superdeals (Brussel•les), Le Centquatre (París) i ZKU—Center for Arts and Urbanistics (Berlín), entre d'altres. L’any 2017 va publicar el llibre “Itineraries and detours of a migrating monument” amb l’editorial AKV Berlin, coproduït pel FRAC Champagne-Ardenne. Recentment, ha rebut la beca d'intercanvi Hangar-Casa de Velázquez per realitzar una residència d’investigació a Madrid.