• Newsletter
  • Contact

Alejandro Palacín

https://alexporfavor.wixsite.com/alejandro-palacin

Va estudiar Belles arts i el màster Prodart en producció artística de la Universitat de Barcelona. La seva pràctica se centra en l'escultura i la instal·lació, però també es desenvolupa a través del text i l'ús de tecnologies digitals. Investiga les tensions entre la pràctica artística i els seus mons pròxims: com el disseny, la màgia, les aficions, la museologia, o les festes. Entén la seva pràctica artística com la forma política de producció d'un sistema desitjo / plaer emancipat dels paràmetres consensuats de valor i temps. Aquest últim any les seves peces responen a la fantasia d'una escultura sobre la qual es pugui menjar, llegir o fer un puzle sense que això la converteixi en una taula. D'una mena d'escultura que renunciï a la voluntat de ser autònoma a canvi de ser mes pròxima i participi de la vida al seu voltant, assumint el risc de perdre un cert estatus.

El seu treball s'ha pogut veure individualment en llocs com Halfhouse: FUL METALL ALBUM (2021), Museu Picasso: LOCUS SOLUS minecraft version (2020) , al festival BCN llum 2020: TECHNOTINTINEO, instal·lació pública a cura del grup d’investigació BRAC (2020) a Nogueras Blanchard, Art nou: Galán de noche serpeinte dorada, comissariada por graciasporsuvisita. (2019) Hangar. Locus Solus minecraft beta version, comissariada por Serafín Alvarez en El club de los videojuegos (2018) F. Arranz Bravo: Jugar com una fruita no és jugar. Barcelona Gallery Weekend, exposició al costat de Mònica Planes, comissariada per David Armengol i Albert Mercade. (2018) De manera col·lectiva ha mostrat obra a Tecla Sala: Our garden need his flowers, Hospitalet (2021) . Le Beffroi. Biennale du Jeunne Creatión Europeene. Montrouge, París (2018) Fabra i Coats Centre d’Art contemporàni (2017), centre d’art maristany, ARCO (Madrid) i MACBA.

Spaces

Dilalica

Dimecres a divendres d’11 a 14h i de 16 a 18h; dissabte d’11 a 15h

Dilalica obre les seves portes al maig de 2019 com un centre d'experimentació artística dirigit per Louis-Charles Tiar i Cati Bestard. La majoria dels projectes seran inèdits i de nova producció, creats i comissariats per l'equip intern, distribuït entre Madrid, Barcelona i Nova York.

La programació combinarà recerques pròpies relacionades amb el procés artístic en si, com són la creació d'eines per a generar obres, l'apropiació i la tensió entre el format físic i el digital; amb propostes que indaguen en qüestions més transversals sobre construccions socials tals com el gènere o l'arquitectura com a sistema. També es convidarà a comissaris i agents externs a participar i proposar altres recerques expositives.

Els arquitectes Maio, la pràctica dels quals es defineix per treballar en espais físics que permeten materialitzar posicions teòriques, són els responsables del projecte de reforma de la galeria. Amb la idea de desdibuixar els límits del white cube han realitzat els mínims canvis requerits per a adequar el local a la normativa, a través de gestos molt visibles. En el futur, l'espai es transformarà en funció de les seves necessitats.

Trafalgar, 35
08010 Barcelona
View map

hola@dilalica.com
http://www.dilalica.com/

T.
Fax.

Exposition