• Newsletter
  • Contact

Ikram Bouloum

Ikram Bouloum (1993) és una força d’impulsió artística en moltes direccions. De pares marroquins i nascuda a Torelló, porta deu anys vivint a Barcelona on ha desenvolupat la seva faceta artística com Dj punxant en gran part dels clubs i festes de la ciutat. Les seves sessions es conceben com una forma de narrativa, un tipus de literatura sonora, i la seva utopia de club és un espai polifònic on moltes veus són representades alhora. Formada en humanitats i especialitzada en estètica moderna i contemporània per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona porta anys investigant diferents corrents musicals. Ha fet les seves pràctiques al departament de Debats i Conferències del CCCB, a l’Institut d’Humanitats i al Primavera Sound. Ha treballat per la cooperativa “L’Afluent”, on entre altres feines, ha dut a terme un estudi amb perspectiva de gènere de la programació que ha fet la cooperativa “L’Afluent” durant els anys 2018 i 2019 a la Fabra i Coats i a la Sala VOL. En aquesta última, ha programat i plantejat diferents festes com són les de “Zen55”, “Contagiós”, “Black Noise” i “Migrations”, entre d’altres, com a forma de investigació i experimentació en l’espai de la festa, per aprendre i buscar la seva forma ideal de club, ja sigui des de una experiència més sensorial o com a pensament. Així mateix, en el marc del Casal d’Estiu plantejat per la Cristina Noguer i TMDC, ha elaborat i impartit “Ser Sonido” un taller d’anatomies sonores juntament amb la ballarina i investigadora Mar Medina. En el passat, ha format part del col·lectiu “Zen55” i en la actualitat forma part de “iii (aiaiai)”, projecte a quatre mans amb la Isamit Morales, amb el qual tenen un programa de radio a Dublab.es, i que ha estat en residencia en el centre de producció artística Hangar.org. Així mateix, és part del col·lectiu de música electrònica “Jokkoo” que representa la diàspora africana a la ciutat de Barcelona. Des de finals del 2019 s’ha llançat a la creació musical amb el prolífic productor Mans O, col·laboració de la qual ha sortit “Ha-bb5” que es publicarà aquest pròxim maig de 2021. A finals del 2020 ha sigut seleccionada com a talent rellevant pel programa de la xarxa internacional de We are Europe.

Spaces

NoguerasBlanchard

Dilluns a divendres 10:30 – 19 h. amb cita prèvia. Agost tancat.

NoguerasBlanchard va obrir el seu primer espai al Raval de Barcelona el 2004. La galeria desenvolupa un programa internacional interdisciplinari, reflectint varietat de posicions i pràctiques motivades conceptualment. L'objectiu principal de la galeria és comprometre's a llarg termini amb les carreres dels seus artistes i estar involucrada en la producció d'obra, així com altres projectes. NoguerasBlanchard ha coproduït pel•lícules, finançat projectes biennals, llibres i publicacions d'artistes, treballant amb estret lligàm amb galeries i institucions internacionals.

Exposicions individuals es complementen amb exposicions col•lectives i altres projectes: el 2011 iniciem la primera Curatorial Open Call, oportunitat anual perquè els comissaries més joves presentin les seves propostes; altres iniciatives inclouen els nostres Kitchen Talks, on artistes, crítics, curadors i altres agents culturals estan convidats a realitzar xerrades informals a la galeria.

El 2012, NoguerasBlanchard va obrir un segon espai a Madrid per a generar noves audiències, contextos i possibilitats. Situat a Dr. Fourquet, al costat del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, es tracta d'un nucli pioner conegut com MadridDF, el qual fins ara, quinze galeries s'hi han unit. El 2015, la galeria de Barcelona es va traslladar a un espai molt més gran a L'Hospitalet de Llobregat, situat en un edifici industrial juntament amb altres galeries i estudis d'artistes.

NoguerasBlanchard ha incorporat artistes com Wilfredo Prieto, Ignacio Uriarte, Rubén Grilo, Mercedes Azpilicueta i Enric Farrés Duran, els quals van presentar les seves primeres exposicions individuals a la galeria. També hem col•laborat recentment amb artistes establerts com Joseph Grigely i Richard Wentworth.

El programa en dos espais permet a la galeria organitzar cicles expositius amb comissaris convidats. Per exemple, el 2018-19, 'Margins of Ten', cicle comissariat per Rosa Lleó inspirat en la famosa pel•lícula Powers of Ten (1975) de Charles i Ray Eames, o el 2017-18 'On Affection', una exposició d'un any de durada articulat en una sèrie d'iteracions individuals centrades en la performance.

Aquest any, NoguerasBlanchard presenta ‘The Swamp of Forever’, un cicle d'exposicions comissariat per Carlos Fernández-Pello que intenta desplegar un gir etern en quatre aspectes diferents, ‘Love’, ‘Coincidence’, ’Standard’ i ‘Origin’, tots compartint la mateixa relació problemàtica amb la linealidad temporal.

Artistes
Francesco Arena, Mercedes Azpilicueta, Enric Farrés Duran, Anne-Lise Coste, Leandro Erlich, Rubén Grilo, Marine Hugonnier, Christopher Knowles, Fran Meana, Ester Partegàs, Perejaume, Wilfredo Prieto, Shimabuku, Ignacio Uriarte, Richard Wentworth

Isaac Peral, 7
08902 L'Hospitalet de Llobregat
(Barcelona)
View map

info@noguerasblanchard.com
www.noguerasblanchard.com

T. +34 93 636 313
Fax.

Exposition