• Newsletter
  • Contact

Marion Balac

Marion Balac (1984)

Marion Balac és una artista francesa llicenciada en Belles Arts per la ENSBA de Lió i Màster en Arts per la Universitat Paris 1 Panthéon La Sorbonne. En el seu treball utilitza diferents mitjans com el vídeo, la fotografia, el dibuix, les captures de pantalla i les webs. Recol·lectant dades i imatges, utilitzant webs d’ús quotidià com a eines de creació, elabora ficcions i situacions inèdites.

La manera en la qual els paisatges evolucionen i també, la manera en què els veiem, es converteix en el punt d’inici de les seves aventures, de les seves recerques i dels seus jocs. Des del seu ordinador o IRL, viatja a llocs estranys per observar el paisatge. Converteix dades en ficcions i objectes en històries. Tractant de la cartografia i del turisme a contra corrent, transforma les seves observacions dels usos dels turistes com els de els vilatans/habitants locals en performances, en novel·les o en pelis. El seu treball va ser exposat en Cité Internationale des Arts (París), Khorshid Film Festival (Téhéran), Bandits-Mages (Bourges), Espace des Blancs-Manteaux (Paris), l’Abbaye (Annecy-le-Vieux), Galerie Neuf (Nancy), Hectoliter Gallery (Bruselas), Musée Saint-Raymond (Tolosa). Ha tingut li possibilitat de desenvolupar el seu treball en residències com a la Casa de Velázquez a Madrid o Salón Bellefour a Buenos Aires. Al 2017 va exposar en la galeria Thaddeus Ropac (Pantin) per a l’exposició Jeune Création.

Spaces

FASE + Dràcul·la

FASE és un lloc de treball, reunió i trobada per a artistes, investigadors i per a totes aquelles persones que treballin amb la pràctica artística i el pensament contemporani. Neix com una proposta independent i sostenible per a la praàctica artística amb l'objectiu de reunir a agents culturals que tinguin el desig de buscar altres possibilitats de creixement y desenvolupament. El projecte compta amb deu espais de producció per a artistes, sis taules d etreball i un espai polivalent de 60 m2 per al desenvolupament d'activitats pròpies i obert a col·laboracions externes.
A més, FASE també neix amb la necessitat de donar continuïtat a les sinèrgies derivades del treball d'alguns dels residents de llarga duració del centre de producció i investigació Hangar.org. Paco Chanivet, Patricia Fernández, Marco Noris y Patricio Rivera són quatre dels artistes procedents d'aquest centre que migren a FASE, afegint-se a la gestió d'aquesta iniciativa Blanca del Río, comissària i Mercedes Pimiento, artista.

Dràcul·la és la casa i el taller de la Mònica Planes i Àlex Palacín i el nom del projecte que dinamitzen com una extensió de les seves extremitats. Col·laboren o acompanyen artistes en el desenvolupament de projectes que es dilaten en el temps buscant apropar-se i conèixer de ben a prop diferents processos creatius. Durant el darrer any, han presentat l’exposició Yoyo d’Stephane Carpinelli, El número del gamer de Camille Orny i El quadre que parla d’Enric Farrés Durant. Actualment, acompanyen un projecte en procés de Pol Olivé que es presentarà en els propers mesos.

Dràcul·la: Leonardo da Vinci 21, 3er pis FASE: Avinguda del Carrilet 183 08907 Hospitalet del Llobregat
View map

Dràcul·la: alexporfavor@hotmail.com
www.fase.xyz/ https://www.graf.cat/es/author/dracul-la/

T.
Fax.

Exposition