• Newsletter
  • Contacte

Pablo Vindel

Pablo Vindel neix a Cuenca (Espanya) el 1990. Artista visual, escriptor i filòntrep, es gradua en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i l’École Nationale Supérieure des Beaux- Arts de París (Erasmus), el 2014.
El mateix any creua l’Atlàntic per a completar la seva formació personal i professional als Estats Units; primer, en la reconeguda School of Art Institute of Chicago, en la què a més va formar part del cos docent a través de la càtedra atorgada pels departaments de “Fiber and Material Studies” i “Art History, Theory, and Criticism”. El 2016, després de finalitzar el seu Màster a Chicago, es converteix en beneficiari de la beca Sullivan, la qual el vincula a un programa d’escriptura creativa a distància amb seu a Stetson University (DeLand, Florida). Amb una clara concentració en formes poètiques no convencionals: poesia concreta, poesia sonora, video-poesia, etc. Aquest programa el vincula amb residències artístiques, tallers i conferències al Atlantic Center for the Arts (també a l’estat de Florida) i diferents institucions culturals públiques i privades en les ciutats de Santiago de Xile i Rio de Janeiro: Casa del Escritor, Pontificia Universidad Católica de Chile, Museu de Arte Moderna do Rio de Janeiro, URCA Institute, etc.

En paral.lel a la seva formació acadèmica, Pablo ha participat en vàries residències artístiques i programes de investigació en les arts, les més recents en el Museum of American Glass and Creative Glass Center of America (2017), amb una subvenció a la producció artística en vidre, i pròximament en ACOSS | Art Center of Social Studies de Yerevan (2018), com a artista resident. Ha participat en exposicions colectives a Les Naus: Espai de Creació Contemporània (València, 2012), San Francisco Art Institut (2013), The Bonnafont Gallery (San Francisco, 2014), EXPO Chicago (2015), M.F. Husain Gallery (Nueva Delhi, 2016), Kruger Gallery (Chicago, 2017), Atlantic Center for the Arts (New Smyrna Beach, 2018), i The Armenian Center for Contemporary Experimental Art (noviembre 2018), entre d’altres.

La seva obra en vidre ha estat recentment adquirida pel Museu de Vidre d’Amèrica. Així mateix, la col.lecció Joan Flash Artists’ Book Collection- Art Institute of Chicago alberga un dels seus llibres performàtics en colaboració amb l’artista alemana Melanie Teresa Bohrer.

Naranja Librería & Editorial, enfocada en llibres d’artista i altres publicacions experimentals amb seu a Santiago de Xile, publica el seu primer llibre a finals del 2018.

Espais

Lab 36 de la Galeria Senda

Dimarts a divendres 11.00 – 20.00 h. Dissabtes 11.00 - 14.30 i 15.30 - 20.00 h.

Senda té passió per la creació, valora i recolza el talent, el risc i la singularitat d’artistes joves i establerts tant en l’àmbit nacional com internacional, defensant el valor individual de cadascun i fugint de programes tancats o línies de pensament unidireccional. Creiem en el valor de la diversitat i en la riquesa del múltiple llenguatge i intentem identificar mons singulars en els quals reflectir-nos i amb els que créixer.

Des de 1991 hem exercit una tasca de galeria, i d’ara endavant ampliem el nostre camp d’acció cap a altres serveis d’art. A més, estem estretament relacionats a altres projectes com LOOP Barcelona, la fira referent de videoarte a nivell internacional; i Talking Galleries, una iniciativa que potencia el debat i discussions sobre el desenvolupament de la indústria de l’art.

És important per nosaltres seguir col·laborant amb artistes que confien en la nostra manera de fer i participar i donar suport al seu procés creatiu per què projectes nous vegin la llum, dins o fora del nostre espai i servir igualment de suport a institucions o tercers en els seus projectes creatius.

Artistes:

AES+F, Vasco Araújo, Stephan Balkenhol, Roger Ballen, Adrian Balseca, Jordi Bernadó, Martín Chirino, James Clar, José Pedro Croft, Oleg Dou, Anthony Goicolea, Peter Halley, Yago Hortal, Karin Kneffel, Ola Kolehmainen, Glenda León, Anna Malagrida, Miralda, Aitor Ortiz, Mathieu Pernot, Jaume Plensa, Gino Rubert, Eve Sussman & Rufus Corporation, Francis Lisa Ruyter, Sandra Vásquez de la Horra, Massimo Vitali, Gao Xingjian.

 

Trafalgar, 32
08010, Barcelona

Veure el mapa

info@galeriasenda.com
www.galeriasenda.com

T. +34 934 87 67 59
Fax.

Exposició