• Newsletter
  • Contact

Ricardo Padín Terré

Ricardo Padín Terré (Barcelona, 1992)

Graduat en Belles Arts i màster de Formació de Professorat en l'especialitat de dibuix per la UB. La seva producció mutant es centra en la comunicació i narrativa sobre realitats alternatives i limítrofs, més enllà de la lògica ordinària, com ara la ciència ficció, la fantasia, la màgia i l'hermetisme. El dibuix, la estampació de samarretes, el vídeo, els memes, les intal·lacions o la performance són alguns dels canals que fa servir per perpetrar les seves obres.

De 2015 a 2018 forma part del col·lectiu Barcelona Mata, un projecte de comunicació multidisciplinar punki, consistent en la creació d'una anti-marca Barcelona i la producció de merchandising i accions associades a la marca fictícia. Juntament amb el col·lectiu participa en diverses exposicions, com ara ‘V60dB / 16kHz. BCN. Sents la violència?’ (Centre d’Art Arts Santa Mónica, Barcelona. 2016), L'Alternativa (H)all about Tourism (CCCB, Barcelona, 2016), ‘Body & Games’ (EAM, Lleida y Escola Massana, Barcelona, 2017), finalitzant el projecte amb “BCN (mata) en Venta” (Galeria Àcid Sulfúric, Barcelona, 2018).

Durant el 2017 fa d'actor en la sèrie de Camille Orny i Magda Vaz “Artengo” (La Capella, Barcelona), i en la web-sèrie Bicing Sisters. També participa en l'exposició col·lectiva “Gimmick 1” a la cura d'Antoni Hervàs (Sant Andreu Contemporani, Barcelona) i en l'exposició col·lectiva a la cura de Julia Morandeira “Selfcare is Warfare” al bar Ocaña, amb Helena Vinent (Sant Andreu Contemporani, Barcelona). Al 2019 participa en la “Mostra d'Art Urbpa” (Roca Umbert, Granollers).

A partir de la exposició “Selfcare is Warfare” activa el seu avatar de pitonissa cartomant Lucero del Alba, amb el que participa en nombrosos esdeveniments, com ara les J.A.C.A. (CSO Eco, Madrid), Treasure Island (Hangar.org, Barcelona), en el Cabaret Internet de Jaume Clotet (Abaixadors 10, Barcelona), en l'aniversari de Maricxs Maricxs (Sala TKM, Barcelona), en l'aniversari del centre LGTBI (Sant Antoni, Barcelona), o en la Noche de Reinas (Chiquita Room, Barcelona).

Actualment teletreballa de professor de visual i plàstica.

Spaces

FASE + Dràcul·la

FASE és un lloc de treball, reunió i trobada per a artistes, investigadors i per a totes aquelles persones que treballin amb la pràctica artística i el pensament contemporani. Neix com una proposta independent i sostenible per a la praàctica artística amb l'objectiu de reunir a agents culturals que tinguin el desig de buscar altres possibilitats de creixement y desenvolupament. El projecte compta amb deu espais de producció per a artistes, sis taules d etreball i un espai polivalent de 60 m2 per al desenvolupament d'activitats pròpies i obert a col·laboracions externes.
A més, FASE també neix amb la necessitat de donar continuïtat a les sinèrgies derivades del treball d'alguns dels residents de llarga duració del centre de producció i investigació Hangar.org. Paco Chanivet, Patricia Fernández, Marco Noris y Patricio Rivera són quatre dels artistes procedents d'aquest centre que migren a FASE, afegint-se a la gestió d'aquesta iniciativa Blanca del Río, comissària i Mercedes Pimiento, artista.

Dràcul·la és la casa i el taller de la Mònica Planes i Àlex Palacín i el nom del projecte que dinamitzen com una extensió de les seves extremitats. Col·laboren o acompanyen artistes en el desenvolupament de projectes que es dilaten en el temps buscant apropar-se i conèixer de ben a prop diferents processos creatius. Durant el darrer any, han presentat l’exposició Yoyo d’Stephane Carpinelli, El número del gamer de Camille Orny i El quadre que parla d’Enric Farrés Durant. Actualment, acompanyen un projecte en procés de Pol Olivé que es presentarà en els propers mesos.

Dràcul·la: Leonardo da Vinci 21, 3er pis FASE: Avinguda del Carrilet 183 08907 Hospitalet del Llobregat
View map

Dràcul·la: alexporfavor@hotmail.com
www.fase.xyz/ https://www.graf.cat/es/author/dracul-la/

T.
Fax.

Exposition