• Newsletter
  • Contacte

Violeta Mayoral

www.violetamayoral.com

Almeria, 1988

Violeta Mayoral va estudiar Teoria de la comunicació a la UB amb esment en Semiòtica i Teoria de la Imatge a la UNAM (DF, Mèxic).

Compagina la pràctica artística amb la recerca teòrica. Va ser membre del grup de recerca experimental Improbable Research Group. En el 2015 va fundar el projecte curatorial Noface.

Ha participat en diverses exposicions, entre elles, la instal•lació Abajo dins el Festival Emergentes al Konvent.0 de Berga, la instal•lació Estados alterados a costumbres Diarias, amb l'artista mexicà Carlos Morales, en la Vintena trobada de pólvoresdins el 20ª encuentro de polvos a Mèxic, DF o Call me, una mostra de vídeos gravats a través de Skype en períodes breus d'aïllament en espais de concentració, com un magatzem a Palma de Mallorca, un contenidor en el bosc o una caseta de fusta a la meitat de la ciutat.

Gràcies a la Beca Iberoamèrica del Banc Santander (2014) va poder viatjar a la UNAM (Universitat Nacional Autònoma de Mexico) en la qual va desenvolupar un treball de camp a partir d'imatges i sons de la vida d'un poble del volcà Popocatépetl captades per una càmera en streaming. D'aquesta experiència va néixer l'últim dels seus textos,
La imagen terrorista (2016), en el qual desenvolupa idees que ja estaven presents en els seus anteriors assajos: La imagen en la construcción de la realidad (2013) publicat en la revista Irreverencias. Cirurgia y estética del departament d'Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura de la Universitat de Barcelona o Sobre el infinito... (2014) en l'editorial Cráter Invertido a Mèxic.

Recentment ha participat en l'exposició Sororidades Instagramer comisariada per Ana Cebrian i Carmen Oviedo, a la Sala de Arte Joven de Madrid (2019).

El pròxim 27 de Juny inaugurarà la que serà la seva primera mostra individual en la galeria etHALL, dins del programa ARTNOU impulsat per l'Associacio de Galeries de Barcelona

Espais

etHALL

Dimarts, Dimercres i Dissabte 11.00h a 14.00h Dijous i Divendres 17.30h a 21.30h Altres horaris amb cita prèvia.

etHALL es un espai obert a la ciutadania on s’exhibeixen projectes específics de dibuix contemporani. D’ençà que es va obrir el 2011 hem tractat d’oferir una panoràmica de la creació actual en aquesta disciplina en la seva accepció més oberta, i hem programat exposicions que recullen la feina d’artistes de molt diferents procedències, estils i trajectòries.

Paral·lelament, etHALL desenvolupa una tasca de representació d’artistes, la feina dels quals promociona i mostra en altres contextos. En aquesta línia, etHALL ha participat en fires internacionals, on ha estat guardonat en diverses ocasions; el premi més recent és l’atorgat a Arco 2015 al millor estand de la secció Opening.

Artistes representats
Inken Reinert, Martín Vitaliti, Sergio Prego, Patricio Vélez, Aleksandra Kopff, Matt Madden, Luis Bisbe, Luis Macías, Sinéad Spelman, Enric Farrés Duran, Iñaki Sáez, Ana García-Pineda, Nacho Simal i Karim Lebbal.

Artistes en col·laboració
Josu Bilbao, Juande Jarillo, Marc Larré, Violeta Mayoral, Jan Monclús, Itziar Okariz, Sergio Prego, Inken Reinert, Ignacio Sáez, Manuel Saiz, Sinéad Spelman, Martín Vitaliti, Marc Vives.

Salvador, 24
08902 L'Hospitalet del Llobregat
Veure el mapa

ethall.bcn@gmail.com
www.ethall.net

T. +34 60 680 23 23
Fax.

Exposició