• Newsletter
  • Contacte

Violeta Ospina

https://www.violetaospina.com

Bogotá, 1986.

En tercera persona del singular, artista indisciplinada, colombo-espanyola, resident a Barcelona des de 2014.

Els seus projectes són accions acuradament planejades per a l'espai urbà, creades amb la complicitat de petites comunitats de les quals participa o que convoca amb el suport d'institucions o col•lectius. El seu treball és una instauració de narratives i de temporalitats circulars, reciclades i reciclables en altres projectes. En les seves instauracions l'espectador és convidat a transitar, a suspendre i a percebre la simultaneïtat. Fa una apropiació del que és públic a escala íntima, de vegades en forma de maqueta o de miniatura, gairebé sempre inflamable. La seva obra està molt lligada a les ciutats on resideix, als seus monuments, arquitectures i solars, on troba paradoxes del moviment, les capes d'història d'aquests llocs i l'estranyament del percebut com quotidià. A Colòmbia i pròpiament a Bogotà, ha abordat projectes on l'absurd pren rellevància per trobar-se amb un projecte inacabat de nació i de modernitat. A Barcelona les seves obres s'han centrat en la creació de dispositius de joc i provocació (festes, subhastes, ràdios fictícies, karaokes), que en tant micro-polítiques i micro-poètiques responen a la necessitat de crear comunitats efímeres i crítiques al voltant de l'especulació immobiliària. al control migratori i dels cossos.
Va estudiar Arts Plàstica i en el Mestratge Interdisciplinària de Teatre i Arts Vives a la Universitat Nacional de Colòmbia, a Bogotà. Va obtenir el Màster en Art sonor de la Universitat de Barcelona el 2016. El seu treball ha estat mostrat al Brasil, Xile, Espanya, Canadà, França i Colòmbia. Ha exposat en solitari a l'Aliança Francesa de Bogotà (2010), Agència (2011) i El Catascopio (2016). Ha publicat llibres com "Guía Imposible", amb Las Análogas (2015) a Bogotà i ha autoeditat: Proyecto Trampatempo (2010), Insectario (2013), Río Oìr (2013), Proyecto Agujero Negro (2014) i Uanra Radia (2015) .

Actualment coordina el col•lectiu Ràdio Cava-ret a Barcelona, col•labora en Lasesentaysiete, dóna suport a la coordinació de projecte de l'Associació JISER Reflexions Mediterrànies, entre Tunis i Barcelona.

A Bogotà ha fet part de diversos col•lectius de creació i investigació d'art contemporani: Pensar sonido, El Buque, Los amigos garden, Las análogas y la Oficina de Proyectos i Relaciones Espaciales, realitzant projectes en residència, de agenciament cultural i d'intervenció en el espai públic. Durant tres anys va fer part de la coordinació del Laboratori de Recerca i Creació del Ministeri de Cultura en el Huila, amb el Col•lectiu Doble Jo, va ser llavors co-creadora del Museu Portàtil de l'Huila, un museu efímer de sabers i derives (2012-2014).

Ha estat mereixedora de beques acadèmiques i de producció, i de premis d'adquisició com el Saló BBVA - Nous Noms del Banc de la República el 2011. Recentment ha estat guanyadora en 2018 de la Beca d'experimentació artística La Escocesa, amb la col•laboració de Ràdio cava-ret.

A vegades rega les plantes.

Espais

Alalimón Galería

Dimarts a dissabte: 11 - 20 h

Alalimón neix sota la idea que la unió fa la força, conjugant el treball anterior de dues galeries: Art Deal project i El Catascopio, amb les seves respectives línies de treball i bagatge previ. Ambdues compartiran ubicació i iniciatives per a ampliar cap a nous talents creatius i afermar els autors i autores amb els quals solen treballar.

Des d'Alalimón s'ideen, organitzen, gestionen, produeixen i munten projectes expositius de manera completa. Es posa a la disposició de les galeries noves o de fora de la ciutat un espai i gestió fent possible traslladar el concepte de residències artístiques a les galeries creant un viver de creativitat.

Artistes:

MManolo Acedo, Juan Cobo Escorial, Varvara Guljajeva & Mar Canet, Javier Hirschfeld, Mar Martin, Pascual Martínez & Vincent Sáez, Roberto Massó, Juan Miguel Muñoz, Vanesa Muñoz, Shinji Nagabe, Violeta Ospina, Paco Puentes, Simona Rota, David Salcedo, Juan José Seguro, Rocío Verdejo.

Mèxic 15 (passatge interior) 08004 Barcelona
Veure el mapa


www.alalimon.org

T.
Fax.

Exposició