• Newsletter
  • Contact
Galeria H2O

Takk

Material Assemblies

Des dels seus inicis, el treball de Takk, estudi format el 2010 per Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño, s'ha caracteritzat per centrar-se d'una manera molt personal en la intersecció entre arquitectura, ecologia i feminisme, sempre atent a l'evolució del pensament crític contemporani.

La seva pràctica, desenvolupada a partir del que podríem denominar assemblatges materials, ha creat una obra plena de colors, materialitats, programes i temporalitats multiformes pròpies d'un època Antropocena, on el clima, la productivitat, el temps, la naturalesa, el gènere o la cultura es troben en un procés constant de reconstrucció i afectació mútua.

Lluny de (eco)solucions simplificadores, el treball de Takk aposta per una revisió coordinada de les relacions materials, constructives i estètiques pròpies de l'arquitectura a través de projectes que, la majoria de les vegades, burlen les temporalitats lineals, escapen dels programes funcionals exclusivament humans o boicotegen les agendes polítiques conservadores, portant les seves propostes a escenaris a vegades fins i tot difícils d'assumir.

L'exposició “Material Assemblies” pretén acostar-nos a la seva metodologia de treball a partir d'un dels aspectes que més la singularitza; la recerca material en l'estudi. A mig camí entre taller i despatx d'arquitectura, l'espai de treball de Takk es caracteritza per ser un laboratori on, no sols es dissenyen els projectes, sinó on contínuament es testen a escala 1:1 els conglomerats materials que faran referència als diferents interessos polítics, ecològics o socials que posteriorment articulen cada projecte. Si hi ha alguna cosa que fa especial el treball de Takk és la innovació material i constructiva en cadascun dels seus projectes i que prèviament s'ha inventat i experimentat en el seu estudi.

A través d'una selecció de fotografies, maquetes de treball, eines o prototips provinents directament del seu estudi, l'exposició organitza un recorregut pels diferents projectes que han marcat la seva trajectòria amb un especial interès en els seus mètodes de producció, des dels seus primers espais trenats, marcats per una producció col·lectiva hereva dels entorns de co-producció artesanal de resistència femenins, fins als dispositius més recents on la incorporació de la tecnologia permet performar noves relacions amb “el natural”. Acompanyant aquest material, l'exposició presenta dibuixos i fotografies de cada projecte que permeten una anàlisi global de les diferents etapes de cada obra possibilitant una lectura bidireccional, del disseny a l'obra i viceversa.

Calendar
28 MAR 2024