• Newsletter
  • Contacte
Lace

Massimiliano Moro

Anada i tornada i anada

Massimiliano Moro | Ida y vuelta e ida
15.02.2019 >> 28.02.2019
Inauguració divendres 15 de Febrer a partir de les 19h
Inclosa al OFFLlum Bcn 2019

L&B gallery presenta "Ida y vuelta e ida", la primera exposició individual de l'artista Massimiliano Moro a Espanya.

La mostra, comissariada per Laura Olea López, transforma l'espai de la galeria mitjançant intervencions de llum site specific de la galeria en el Carrer Àlaba 58.

Dins de la pràctica del light art en la qual s'emmarca el treball de Moro, un dels elements que utilitza és el mateix entorn, com l'espai o els elements arquitectònics, però és el contacte amb les seves escultures de llum que es crea un nou ambient, incitant a una sinestèsia evocadora, desafia la capacitat d'interpretació i comprensió de l'espai.

El mateix títol de l'exposició suggereix un recorregut doble que permeti acomodar la vista per a gradualment desfigurar la mirada amb les formes, colors i perspectives d'aquesta instal·lació inèdita, concebuda per a formar part del festival OFFLlum Bcn 2019.

--------------------------------------------------------------

MASSIMILIANO MORO. Neix a Citadella (Itàlia) l'any 1986 i actualment viu i treballa entre Lugano (Suïssa) i Barcelona (Espanya).

En la seva pràctica artística cerca la creació de nous equilibris entre llum i arquitectura entravessant les pràctiques del disseny i l'escultura. La seva metodologia interdisciplinària dona com a resultat intervencions que modifiquen la percepció de l'espai.

L'any 2006, comença la seva formació artística a L'escola Massana on estudia Escultura i posteriorment es gradua en Arts i Disseny.A l'institut Europeu de Disseny a Barcelona obté el IED Máster en Il·luminació arquitectònica, on actualment imparteix l'assignatura de Light Art. Durant els seus anys d'estudiant va col·laborar amb l'artista internacional Tom Carr, participant en la creació del grup TCTeamwork amb el que va realitzar diverses exposicions (Centre Huarte en Navarra, Centre Cultural El Carme en Badalona, Museu de Tortosa, entre altres).

A partir del 2005, treballa de manera independent portant a terme exposicions per tota Europa (Palermo, Milan, Roma, Lugano, Padua, Banska Stiavnica, ...). També hi ha col·laborat en nombrosos projectes com el 080 Barcelona Fashion 2016, Circolo Turba, Artificio i Gioielleria Preziosi, i les seves obres formen part de diverses col·leccions privades. En 2017 va ser escollit "emergent light designer of the year" pel premi LIT Award.
--------------------------------------------------------------

LAURA OLEA LÓPEZ.

És comissària i gestora cultural a Barcelona. Graduada en Art i Disseny per La Escola Massana, complementa la seva formació acadèmica amb el Màster en Estudis Comparatius en Literatura, Art i Pensament de la Universitat Pompeu Fabra. En 2013 va fundar el col·lectiu artístic Placa Turca que, entre altres, va participar en projectes amb la Fàbrica de creació L'Estruch i el Centre d'art La Capella. Ha comissariat exposicions a la Blueproject Foundation, ADN Platform i Cente d'art de Sant Andreu. La seva formació i experiència professional han estat marcats per un enfocament interdisciplinari que l’ha portat a col·laborar en diversos projectes que involucren teatre, arts visuals, filosofia i nous mitjans. Actualment forma part del Departament d'Activitats Culturals del CCCB i també col·labora de manera independent amb altres espais i galeries.

Agenda
27 MAI 2019