• Newsletter
  • Contact
Joan Prats Warehouse

Marcel Rubio Juliana

El retorn a Ripollet

Marcel Rubio Juliana s'expressa principalment mitjançant el dibuix i la pintura, tot i que el seu acostament a la creació té a veure amb l'assaig literari. Grans llenços al carbonet i miniatures a l'oli donen el ritme d'un relat fragmentat que desenvolupa una història aparentment lineal, amb unitat de temps i lloc. Podríem veure certes analogies amb el "nouveau roman", on s'adopten punts de vista diferents a la visió única del narrador i on la mateixa escriptura adquireix autonomia al marge del que està escrit. El guió de cinema Dogma podria ser una altra referència: tots dos utilitzen localitzacions reals, fugen d'artificis superflus i busquen un realisme cru, creant una sèrie de regles a seguir i, de vegades, a transgredir.
El retorn a Ripollet, treball que presentarà a la Galeria Joan Prats amb motiu d' Artnou 2020, reuneix un ampli conjunt d'obres inèdites, realitzades entre els anys 2018 i 2019.
Al·ludint a les seves pròpies vivències i desitjos, l'artista evoca un dia d'estiu durant el qual un desconegut es converteix, sense saber-ho, en el protagonista d'un relat singular. Situades en una ciutat costanera propera a Barcelona, ​​diferents seqüències ens conviden a realitzar un recorregut en el qual, seguint un mètode fenomenològic, la contemplació, la deriva i l'enamorament ofereixen una descripció precisa de l'entorn.
La narració segueix els passos d'un bell jove, des de l'estació de tren fins al centre de la ciutat, passant per la platja, el Club Nàutic i diversos carrers comercials, creant un registre cinematogràfic dels llocs evocats. Ens mostra també cossos gaudint de l'aigua, la vista del sol sobre el mar, un quiosc, la façana d'un teatre, taques d'humitat a la paret, una flor, un grup d'amics a la terrassa d'un bar... tot està allà, present en el record, encara que tot podria ser imaginat.

Calendar
03 DEC 2020