• Newsletter
  • Contacte
N2 Galeria

Uriginal

Mis Muertos / Dead Relations

El treball de Uriginal (Uri Martínez) distorsiona i reimagina temes icònics, obres mestres clàssiques i tresors perduts, qüestionant els preconceptes entorn del bon gust i la bellesa al món contemporani.

Mis muertos. Dead Relations, l’exposició individual que presenta en N2 Galeria, fa referència a la necessitat de conèixer el nostre passat per poder continuar construint el nostre futur. L’emoció i el vincle personal és fonamental a l’hora d’escollir els motius de les seves obres. En Els meus morts construeix la seva genealogia personal. Reivindica la connexió amb obres que constitueixen per a ell una visió del món que ens pertany a tots i que formen part de la història de la humanitat.

Dead Relations es relaciona també amb un esdeveniment biogràfic que ha canviat la manera de veure el món per aquest artista. En 2016 sofreix una aparatosa caiguda que li causa un traumatisme i destapa una malaltia especialment greu per a algú que dedica la seva vida a pintar en els murs del carrer: vertigen perifèric. Aquesta condició es manifesta de manera imprevisible i provoca una pèrdua sobtada de l’equilibri. A més del perill d’una caiguda inesperada, impedeix que els seus ulls puguin enfocar correctament. L’experiència de l’error visual li ha portat a explorar en aquest camp. Per aquest motiu vegem un abandó gradual del mosaic, tan distintiu de Uriginal, cap a l’experimentació amb el glitch, terme que en informàtica es refereix a les imatges errònies que es formen com a conseqüència de fitxers mal codificats o danyats. En un intent de traslladar a l’espectador el desajustament entre els seus ulls i el seu cervell al moment del vertigen, equipara la fallada en la visió amb el glitch visual que produeix imatges sorprenents.

Uriginal utilitza l’art per indagar en allò que manté a la humanitat unida i allò que obliga a les persones a separar-se. En el seu estil combina elements d’abstracció, pop art i postsurrealisme amb una sèrie de tècniques apreses als carrers, que col•lisionen en diferents superfícies per explorar els límits estètics.

En aquesta exposició, a més a més, Uri ha demanat la col·laboració de reconeguts artistes de la talla de Miss Van o Cinta Vidal, entre uns altres, perquè participessin en algunes de les obres, aportant petites pinzellades que se sortissin de les seves pròpies zones de confort, com una invitació a explorar nous camins junts.

Agenda
21 OCT 2018