• Newsletter
  • Contacte
Espronceda Center for Art and Culture

Dalia Baassiri

Vesuvius

Dalia Baassiri explora el seu món a través d'activitats quotidianes que tenen el seu nucli d'acció dins la casa, entesa aquesta com a llar i refugi protector. Aquest procés aconsegueix que l'artista s'interpel•li sobre el sentit del quotidià, sobre la interioritat de l'ànima humana i les adversitats de la vida: conflictes i catàstrofes naturals que porten a la destrucció.
Així mateix, converteix el grafit en un mediador, ja que, a més del seu ús convencional com a eina de dibuix, és utilitzat com a metàfora de la pols i la brutícia de la nostra vida diària. Per tant, l'artista descobreix en el quotidià una nova energia, que la porta a reconsiderar la funció dels objectes i transforma la seva experiència personal en una reflexió universal sobre la fragilitat de l'existència humana, on la llar simbolitza la vulnerabilitat.

Amb Vesuvius Baassiri continua el seu projecte de recerca sobre l'ordinari, la brutícia i la destrucció provocada per l'home i la naturalesa. Però aquí utilitza com a metàfora l'imprevisible dels esdeveniments, simbolitzada per la incandescència volcànica entesa aquesta com a canvi radical de l'ordinari. Així, les cases abandonades de Beirut i les catàstrofes naturals es tradueixen en una experiència universal de l'efímer i de la inestabilitat del nostre temps.
Una recerca que Dalia Baassiri, com a artista resident a Espronceda, també vincula a la seva estada i el quotidià a Barcelona. El projecte es realitza en cooperació amb el Premi Art Laguna, de Venècia.

Comissariada per Savina Tarsitano y Maribel Navarro"

Agenda
25 MAI 2019