• Newsletter
  • Contact

Avancen els preparatius del Barcelona Gallery Weekend

L’esdeveniment, impulsat per Art Barcelona, es realitzarà de l’1 al 4 d’octubre del 2015 i comptarà amb la participació d’una vintena de galeries, a més d’un programa comissariat d’intervencions específiques, les propostes de diversos project spaces i la col·laboració de les principals institucions de la ciutat.

El Barcelona Gallery Weekend mostrarà de l’1 al 4 d’octubre de 2015 un ampli reflex de l’escena artística de la ciutat i del seu alt potencial creatiu. Quatre dies en els quals Barcelona oferirà un programa que englobarà exposicions i accions a galeries i institucions, junt amb altres iniciatives culturals en indrets molt especials. Una oferta artística en la qual confluiran la reflexió crítica i la diversió com a pols complementaris.

En aquesta primera edició, l’esdeveniment compta amb la participació d’una vintena de galeries d’entre les més representatives de la ciutat, que presentaran propostes d’artistes nacionals i internacionals, tant contemporanis com d’avantguarda històrica. El llistat de galeries participants és el següent:

A|34
ADN Galeria
àngels barcelona
Artur Ramon Art
Galeria Balaguer
Sala Dalmau
Galeria Carles Taché
Estrany de la Mota
etHALL
Galeria Joan Prats
Galeria Manuel Barbié
Galeria Marc Domènech
Galeria Marlborough Barcelona
+R Galeria
Galeria Mayoral
Nogueras Blanchard
PALMADOTZE
ProjecteSD
Galeria Senda
Galeria Sicart
Galeria Trama

Com a programació paral·lela a les propostes als espais galerístics, l’equip curatorial Latitudes s’encarrega de comissariar el programa “Composicions”, amb l’objectiu d’introduir un element diferencial que singularitzi el nostre gallery weekend. “Composicions” es composa de 5 intervencions temporals en indrets atípics realitzades per artistes de Barcelona o que treballen a la ciutat, amb les quals es pretén destacar el protagonisme dels artistes en l’ecologia cultural de la ciutat i mostrar facetes menys conegudes de l’escena artística barcelonina.

Alguns espais sense ànim de lucre s’incorporen al programa com a project spaces, aportant una altra perspectiva de l’art local des dels seus àmbits de treball i investigació, i presentant artistes no tan habituals en el panorama de la ciutat.

Com a programació paral·lela, el Barcelona Gallery Weekend serà complementat amb la programació dels principals museus i institucions, que col·laboraran amb horaris especials i iniciatives adaptades al públic de l’esdeveniment.

El Barcelona Gallery Weekend convocarà a més de 300 col·leccionistes, d’entre els quals hi haurà uns 80 convidats internacionals, i pretén convertir-se en la cita de referència de l’art i el col·leccionisme a la ciutat de Barcelona.

Web: www.barcelonagalleryweekend.com

Facebook: www.facebook.com/barcelonagalleryweekend

More news