• Newsletter
  • Contact

CAP SÍ… I MACBA TAMBÉ

CAP SÍ... I MACBA TAMBÉ

En relació a la informació publicada en el dia d'avui en alguns mitjans de comunicació, segons la qual el govern municipal vol ubicar el necessari nou CAP del Raval Nord a l'antiga capella de la Misericòrdia, assignada des de fa 5 anys a l'ampliació del MACBA, Art Barcelona associació de galeries d'art contemporani manifesta:

— Que en l'any 2013, el MACBA i el plenari de l'Ajuntament de Barcelona varen aprovar un conveni mitjançant el qual l'esmentat terreny, que es troba al carrer Montalegre just davant del museu, es destinava a la seva ampliació.

En conseqüència, el MACBA va elaborar un pla estratègic i museogràfic que es va aprovar en 2017, amb entusiasme, pel seu Consell General, del qual formen part l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Cultura, a més de la Fundació MACBA. Aquest projecte, que ja forma part del Pla de Museus de Catalunya, compta amb els recursos necessaris, procedents de diverses administracions, per estar realitzat i operatiu l'any 2022. Connecta físicament el museu amb una ampliació que es destina a la col·lecció permanent, formada per més de 6.000 obres de gran qualitat i que qualsevol altra ciutat europea voldria tenir al seu museu d'art contemporani.

Té tot el sentit que l'ampliació del MACBA es dugui a terme en un espai que per la seva ubicació és irreemplaçable per al creixement natural del museu.

— Plantejar en ple segle XXI un debat entre Sanitat i Cultura en una ciutat com Barcelona, tal com està fent en aquest cas el govern municipal, és molt negatiu i impropi dels temps que vivim. És essencial que el barri del Raval estigui dotat dels serveis assistencials que necessita; però una bona gestió municipal ha de resoldre aquesta qüestió fent compatibles les dues prioritats, en comptes de suscitar un debat que ens sembla fora de lloc i de temps. Aquest nou CAP pot estar ubicat en un altre indret del barri, i només cal aplicar-hi els recursos necessaris.

— Art Barcelona és conscient que el canvi d'ús d'aquest espai requeriria l'aprovació de l'actual consistori. En aquest sentit, l'associació demana a tots els grups polítics que formen part del consistori, que impedeixin aquesta iniciativa.

— Creiem que cal obrir un debat serè i amb visió a llarg termini, en el qual es valori el servei social que des de l'àmbit de la cultura compleix el MACBA. Això és molt rellevant en una ciutat i un país que tots considerem infradotat de recursos pel que fa a les arts visuals; un sector que està patint especialment les conseqüències de la manca de fons públics en els darreres anys.

— Art Barcelona desitja sumar-se a altres iniciatives que des de diferents àmbits del sector de les arts visuals vulguin impedir el "desnonament" del MACBA d'aquest espai que li és vital i que ja li havia estat adjudicat fa 5 anys.

 

Àlex Nogueras 
President d'Art Barcelona
Barcelona, 12 de juny de 2018

More news