• Newsletter
  • Contacte
CaixaForum Barcelona

Diversos artistes

20è FotoPres “la Caixa”. Nova imatge documental

La popularització de la fotografia digital i la seva difusió a través de les noves tecnologies ha afegit un element nou a un debat encara obert: el de l'estatus de la imatge com a document de la realitat. De la instantània hem passat al relat; de la necessitat de documentar els fets, a la investigació; de l'objectivitat de la mirada subjectiva, al compromís personal. La relació de la pràctica fotoperiodística amb el públic també ha canviat. Ja no es busca l'impacte immediat o la denúncia, sinó que es convida l'espectador a viure les històries que hi ha rere les fotografies, a identificar-s'hi i a generar sentit.

Aquesta exposició aplega els deu projectes guanyadors de la 20a convocatòria de FotoPres "la Caixa". Les propostes seleccionades assagen nous registres, motius i formats, i són una mostra de l'amplitud dels interessos del documentalisme contemporani. Els treballs exposats van ser dotats amb les Ajudes a la Producció i Publicació per a Projectes d'Imatge Documental de la Fundació Bancària "la Caixa". Han estat elaborats sota la supervisió de tutors i el resultat de cadascun ha vist la llum en forma de fotollibre.

 

L'entrada a aquesta exposició inclou microvisites guiades i servei de mediació. Més informació a l'apartat Recursos multimèdia

Agenda
23 JUN 2018