• Newsletter
  • Contacte
Blueproject Foundation

Alberto Gil Cásedas

72,969 kg. Enciclopèdia de pes de l’artista

La Blueproject Foundation presenta "72,969 kg. Enciclopèdia de pes de l'artista", la segona exposició de la residència 2017 a càrrec d'Alberto Gil Cásedas que es pot veure a la Sala Project del 13 de maig al 02 de juliol del 2017. La proposta pretén materialitzar el pes de l'artista en una instal·lació que conté 39 parts del seu propi pes en format de llibre d'artista. L'obra es presenta com una mena de biblioteca peculiar en la qual l'espectador descobreix els llibres d'artista exposats a la Sala Project.

Com suggereix el títol, l'obra fa referència directa al pes propi de l'artista interpretant a través d'un dels elements bàsics que serveixen per fer un esbós (com un dibuix o una primera idea): el paper.

El paper, en la seva forma més pura i el seu format més estàndard (DIN A4), es configura llavors com l'eina de mesurament i el referent de magnitud. D'aquesta manera, el full DIN A4 proposa un altre punt de vista sobre les mesures corporals. Així, el paper, com a element formal i material, ofereix una nova referència de pes a través de la quantitat de fulles. El nombre de fulls (i de llibres presentats) serà llavors determinat pel coeficient de pes corporal (en concret és 72,969 kg) i les característiques físiques pròpies del paper (el paper seleccionat és un full de 100 gr / m2).

L'exposició aprofundeix la reflexió que l'artista proposa en tots els seus treballs sobre l'escriptura, la repetició, el cos i la mesura. Una manera per a Alberto Gil Cásedas de relacionar-se amb la realitat de manera conceptual i molt concreta alhora.

Agenda
23 JUN 2018