• Newsletter
  • Contacte
HANS & FRITZ CONTEMPORARY

Tere Recarens

D’Ici à Ici

HANS & FRITZ CONTEMPORARY es complau a presentar l’exposició D’Ici à Ici, de l’artista catalana TERE RECARENS. La seva obra, perfilada com un procés de documentació de la pròpia vida, una col·lecció de testi-monis mínims i accidental son resulta pràcticament impossible apreciar la frontera entre vida i art.

A Berlín, on viu i treballa actualment, la seva obra segueix motivada pel desig de trobar una acció que serveixi per connectar definitivament amb el lloc on es troba. L’art es converteix en una forma d’adaptació al medi, una manera de convertir els espais desconeguts en familiars.

L’artista, que fa anys que viatja i desenvolupa la seva feina arreu del Món, s’acosta a les nocions d’identitat i pertinència des de l’experiència. El propi nom com quelcom voluble que es manifesta amb l’acció i la comu-nicació; el treball artístic com allò que sorgeix de la convivència amb la gent i el seu llenguatge, compartint context i situació.

La seva producció apareix com un rastreig de l’ampli i ambigu espectre que uneix i separa el fet artístic del no artístic, banyat d’una sensibilitat que parlava de l’art com quelcom xocant i divertit on l’artista comparteix les seves vivències – la seva vida – amb l’espectador, recuperant el romàntic dualisme art-vida. Més que obres doncs, convé parlar d’una actitud que no pretén alliçonar sinó convidar a l’espectador a participar. Perquè el joc i el treball in situ són constants en l’obra d’una artista que combina investigació i espontaneïtat.

Tere Recarens (Arbúcies, 1967) és una artista espanyola que viu i treballa a Berlín. Va començar a exposar les seves obres durant la dècada dels 1990. Va treballar com a professora convidada a l’Ècole supérieure d’Annency, a França. Utilitza principalment el vídeo, la fotografia i el dibuix. El 1998 va entrar com artista resi-dent al MoMA-PS1 de Nova York. Més recentment ha format part de l’exposició PUNK- els seus rastres en l’art contemporani al Macba. Hi ha obra seva al MACBA de Barcelona, entre moltes d’altres col•leccions privades.

Agenda
21 OCT 2018