• Newsletter
  • Contacte
Galeria Miguel Marcos

Álvaro Soler-Arpa

Escultures de la fi del món

La galeria Miguel Marcos presenta del 25 d’octubre al 30 de novembre del 2017 la mostra d’Àlvaro Soler-Arpa Escultures de la fi del món, una exposició en la que l’artista entra dins el mercat de l’art, amb les seves darreres creacions apocalíptiques.

Un recull d'obres realitzades amb filferro-vareta de ferro i cranis d'animals. Una visió personal del món d'avui i la intervenció de l'home, expressat a través de tres conceptes: la por, l'ego i la suposada racionalitat de l'ésser humà.

Des del febrer del 2016 en que va presentar: "Vida Tòxica. Som naturalesa en evolució tòxica”, ha evolucionat ostensiblement i avui s'expressa d'una manera més dinàmica i directa. Segueix treballant artesanalment, ara només amb fils de filferro-filferros i varetes de diferents gruixos i cranis d'animals. Res més. Amb aquests materials i els seus sentiments crea éssers que viuen en un entorn que ell considera apocalíptic, reflex del que està passant al món. Les seves obres parlen de la por, de l'ego i de la suposada racionalitat de l'ésser humà.

Escultures de la fi del món és un possible escenari amb tints apocalíptics que l'artista situa en un futur no molt llunyà, si les coses no canvien. Una visió subjectiva i poètica del que la societat de consum està causant al planeta. Engloba una llarga llista de desordres com l'explotació desmesurada dels recursos i el maltractament generalitzat dels mateixos, l'augment exponencial de la densitat demogràfica i les longevitats desenvolupades artificialment com Google i altres mega corporacions que dediquen gran part dels seus guanys a investigar sobre la immortalitat a nivell científic.

Àlvaro Soler-Arpa. Girona (1974), es va especialitzar en dibuix a l'Escola d'Arts i Oficis d'Olot (Girona) i Il·lustració a l'Escola Llotja de Barcelona. Després d'una trajectòria professional de quinze anys en l'àmbit de la publicitat i del cinema, dibuixant "shooting boards" per a directors com Woody Allen (Vicky Cristina Barcelona, ​​2008), Alejandro González Iñárrritu (Beautiful, 2010) o J.A. Baiona (The impossible 2011), comença a desenvolupar un treball vinculat a les arts plàstiques focalitzant l'atenció en procediments escultòrics i d’estructures, el 2005 comença a desenvolupar un treball vinculat a les arts plàstiques i a realitzar obres escultòriques i instal·lacions. Des 2014 és ambaixador de "Plastic Pollution Coalition" una de les ONG medi-ambientalistes més influents del món, segons la CNN i és membre de la Royal British Society of Sculptors.

També ha exposat en diferents ciutats d'Espanya i a la Bart Gallery de Colònia (Alemanya).

Agenda
21 OCT 2018