• Newsletter
  • Contact
CCCB

+HUMANS. El futur de la nostra espècie

Aquesta exposició dóna continuïtat al projecte «Human +», presentat a la Science Gallery el 2011. La mostra explora els possibles camins de futur de la nostra espècie tenint en compte especialment les tecnologies emergents i el nostre context cultural i ètic. Què significa ser un ésser humà avui dia? Des de les tècniques de reproducció assistida i els experiments incipients en biologia sintètica, fins a la possibilitat de perpetuar-nos a través de l’àmbit digital, les nostres vides estan condicionades i definides pels descobriments científics i les tecnologies que se’n deriven.

«+Humans» s’endinsa en els límits del que significa ser un ésser humà: els límits del cos, els límits de l’espècie, els límits del que és socialment i èticament acceptable. Ens hem de millorar nosaltres mateixos, o hem d’intentar modificar els nostres descendents? Ens acostem a una singularitat d’una hibridació home-màquina, o perdem facultats a causa de la dependència sempre en augment respecte a les extensions tecnològiques del cos? És l’allargament de la longevitat humana una magnífica aspiració o una terrible amenaça per al planeta?

L’artista Cathrine Kramer n’és la seva comissària executiva i ha comptat amb la col·laboració de l’investigador Ricard Solé. La mostra ha estat realitzada amb l’assessorament de Juliana Adelman, Rachel Armstrong, Michael John Gorman, Aoife McLysaght, Ross McManus, Richard ReillyI i Charles Spillane.

Calendar
10 AUG 2022