• Newsletter
  • Contacte
Arts Santa Mònica

cabosanroque

No em va fer Joan Brossa

“T’he cercat. T’he cercat entre bruits d’engranatges timbalejant l’oïda.” Joan Brossa, El cop desert.

No em va fer Joan Brossa és una instal·lació sonora i plàstica de cabosanroque que té com a gènesi l’exploració transversal de la prosa més desconeguda i primerenca del poeta Joan Brossa des del punt de vista del so.

Una obra transitable que interpreta els paisatges dins la prosa, i el so de la paraula dins la poesia escènica dels anys quaranta. Una acumulació fins a l’excés d’objectes en moviment es converteix en el paisatge mític i màgic d’El jardí de Batafra, en el paisatge molt menys diví del front del Segre a “30 Divisió”, en el paisatge “sota el firmament...” del “Missal de caragat” o en els boscos boirosos de l’obertura de l’òpera Parsifal del seu admirat i vitalment recurrent Wagner. El transformisme de Frègoli aplicat a l'objecte i el paisatge.

Una obra on no només s’involucren el coneixement de diferents disciplines sinó la connexió entre elles per arribar a un àmbit d’acció més ample, i acabar oferint un resultat de gènere bastard, desviació i deformació de gèneres brossians com la poesia objectual, la poesia escènica o el postteatre amb el fet sonor com a focus.

Conceptualització, creació, construcció i composició
Laia Torrents Carulla i Roger Aixut Sampietro

És una producció de Temporada Alta, Teatre Nacional de Catalunya i Fundació Lluís Coromina

Amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Joan Brossa

Agenda
12 DES 2018