• Newsletter
  • Contact
Blueproject Foundation

Julia Gorostidi

RESIDÈNCIES 2017: Julia, Rosa, Angela and the Others After Her

La Blueproject Foundation presenta la tercera exposició de la residència 2017 "Julia, Rosa, Angela and the Others After Her" de Julia Gorostidi, que es podrà veure a la Sala Project des del 27 d'octubre fins el 3 de desembre de l'2017.

Com es genera i evoluciona la nostra identitat? Existeix una identitat autèntica, lliure d'influències i interpretacions externes? Quin és el factor comú que vincula la persona que era i la persona que sóc? Aquestes són algunes de les qüestions que aborda la nova exposició de la Sala Project.

El treball de Julia Gorostidi (CH / FR, 1983) està enfocat en els canvis de percepció i en les relacions entre subjecte i objecte, autor, obra i espectador en un entorn actual en què el límit entre allò físic i allò virtual, allò privat i allò públic, un mateix i els altres és cada vegada més confús. Utilitzant mètodes de creació col·laboratius i automàtics semblants al "cadàver exquisit" o al "telèfon trencat", Gorostidi produeix obres estratificades que investiguen i deconstrueixen les nocions d'autenticitat, autonomia, identitat i alteritat.

"Julia, Rosa, Angela and the Others After Her" presenta els resultats d'una investigació performativa desenvolupada al llarg de 12 mesos. Per a aquest projecte, Gorostidi ha creat un personatge fictici al qual va seguint i donant vida a través de les seves diferents fases de desenvolupament (i dels seus successius noms: Julia, Rosa, Angela) convertint-lo d'aquesta manera en un personatge fluid, que perd poc a poc el seu origen per transformar-se en una mena de "Persona" col·lectiva. Prenent com a punt de partida l'estètica i els pronòstics dels vidents que consulta, Julia, Rosa, Angela se segueix construint a través de les seves posteriors discussions amb les persones que coneix online i offline, permetent l'artista aprofundir en la investigació de la biografia, la vida quotidiana, les influències i les decisions d’aquesta imaginària però paradigmàtica persona.

L'exposició està composada per un vídeo (amb la col·laboració de Núria Benet, realitzat per Prompt Collective) i una sèrie d'urnes sonores (realitzades per Kraznai) que reflecteixen l'evolució del personatge. Així mateix l'"estudi / taller públic" de l'artista recull el material generat durant el procés (documentació multimèdia, però també vestuari i accessoris) i convida l'espectador a conèixer millor la Julia, Rosa, Angela.

Calendar
21 MAR 2023