• Newsletter
  • Contact

La Barcelona industrial

La transformació de les antigues fàbriques de la Barcelona industrial en espais de creació, és un dels fenòmens que més han contribuït a l'evolució de la ciutat en els últims anys. Un fet que reflecteix, al seu torn, una transformació socioeconòmica mundial, originada pel canvi de paradigma laboral, que va del treball fabril, físic i material, al treball intel·lectual, cognitiu i immaterial, en el qual podem situar la cultura o el turisme.

Fer una ruta per aquests espais fabrils envaïts per pulsions artístiques, és sens dubte una experiència atractiva tant a nivell històric, com a nivell de descentralidad cultural, en estar situats, en la majoria dels casos, en àrees perifèriques deslocalizades.

Uns altres punts suggeridors per ampliar aquesta ruta serien ADN Platform, el segon espai de la galeria ADN destinat a projectes expositius, activitats i residències d'artistes, que se situa en una nau industrial als afores de Sant Cugat del Vallès. O centres de creació i producció artística com a Hangar i L'Escocesa que acullen tallers d'artistes i estan situats a Poblenou, barri industrial paradigma d'aquesta transformació que s'ha convertit en el districte 22@, definit com a districte de la innovació.