• Newsletter
  • Contact

Deu galeries catalanes participaran a la fira Crossroads Art Show de Londres, amb el suport del Departament de Cultura

  • La fira tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre a la capital britànica i comptarà amb 47 galeries procedents de 15 països
  • Les galeries catalanes que hi assistiran són: àngels barcelona, Galeria Joan Gaspar, Galeria Marc Domènech, Galeria Miguel Marcos, Galeria Senda, Galeria Silvestre, Galeria Trama, N2 Galeria, Sicart i Víctor Lope Arte Contemporáneo
Deu galeries catalanes participaran a la fira internacional Crossroads Art Show, que se celebrarà a Londres (Regne Unit) del 6 al 9 d’octubre de 2016. Aquesta serà la tercera presentació conjunta que sorgeix d’una proposta de l’associació Art Barcelona, amb el suport econòmic del Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals. L’any 2014, 8 galeries catalanes van participar a ArtRío (Brasil) i l’any passat dotze a ArtInternational Istanbul (Turquia).
La iniciativa es va obrir a les galeries catalanes, fossin o no membres d’Art Barcelona, que tinguessin interès en participar-hi i que, seguint el procediment habitual de les fires d’art de presentació de sol·licituds i de valoració de les propostes per part d’un comitè de selecció, fossin admeses a la fira.
En aquesta ocasió, el comitè artístic de Crossroads ha estat format per rellevants noms del món de l’art i inclou a comissaris i artistes com Eva Ruiz, Pablo Léon de la Barra, Fernando Bryce, Franklin Evans, Marta Ramos-Yzquierdo i Octavio Zaya, entre d’altres.
 
La presència de galeries catalanes a Londres aquests dies es completarà amb la participació de la galeria Mayoral a PAD London, la fira d’art del segle XX i disseny que enguany celebra el seu desè aniversari, del 3 al 9 d’octubre. Després de la presentació d’aquesta galeria a la capital del Regne Unit amb el projecte Miró’s Studio, que a principis d’any i durant un mes va ocupar un local a peu de carrer a Duke Street (St James’s), amb la recreació de l’estudi de Joan Miró que Sert va construir a Mallorca, la galeria Mayoral torna a Londres amb obres de Miró, Dalí, Picasso i d’artistes del grup Dau al Set, entre d’altres.
La primera edició de Crossroads tindrà lloc a l’espai The Old Truman Brewery, a l’est de Londres, al modern barri de Shoreditch, amb quasi una cinquantena de galeries procedents d’Argentina, Alemanya, Àustria, Bolívia, Catalunya, Colòmbia, Eslovènia, l’Estat espanyol, EUA, França, Itàlia, Mèxic, Portugal, Romania, EAU i Regne Unit.
Crossroads Art Show és una iniciativa de l’equip de Pinta London, la fira d’art llatinoamericà establerta a Londres des del 2010, que neix amb la voluntat de ser un referent per a artistes ja consolidats i per al sector més emergent, coincidint amb la visita d’un gran nombre de professionals internacionals de l’art, col·leccionistes, comissaris, galeristes, o responsables de museus, que s’acosten a Londres durant el cap de setmana de celebració de la destacada fira Frieze London.
L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant l’Àrea d’Arts Visuals, l’Àrea de Mercats i l’oficina de l’ICEC a Londres, i sota la marca d’internacionalització de les empreses culturals, Creative Catalonia, ha publicat també un llibret digital per oferir una difusió més àmplia de la participació de les galeries catalanes a la fira.
La participació del Departament de Cultura a la fira Crossroads Art Show s’emmarca en la política de suport a la internacionalització de les galeries d’art catalanes.
En el sector de les arts visuals, la presència de les galeries i artistes catalans a les grans cites professionals del calendari internacional és una de les accions més efectives per aconseguir aquests objectius. El Departament de Cultura col·labora amb les galeries d’art amb ajuts per a projectes d’internacionalització i donant suport a la participació conjunta en esdeveniments artístics com el que es presenta enguany aCrossroads.
Per a més informació, concertar una entrevista o sol·licitar material, no dubteu en posar-vos en contacte amb internacional.icec@gencat.cat
Enllaços d’interès:
CROSSROADS Art Show: crossroadsart.net

More news