• Newsletter
  • Contacte
L&B gallery

Meta Isæus-Berlin, Núria Rion, Marria Pratts, Anna ill

4 ARTISTES

L&B gallery presenta en el marc del Barcelona Gallery Weekend 2019 l’exposició “4 ARTISTES”, una proposta col·lectiva de quatre artistes pertanyents a dècades diferents: Meta Isæus-Berlin (1963), Núria Rion (1976), Marria Pratts (1988) i Anna ill (1990).

El recorregut de l’exposició “4 ARTISTES” es planteja com un viatge per la memòria partint dels espais i els objectes més íntims així com de l’entorn immediat, ja sigui la casa, la naturalesa o la ciutat. Per a la mostra s’ha realitzat una selecció d’obres en diferents suports: l’escultura i l’obra pictòrica de la Meta Isæus-Berlin; la instal·lació i els treballs sobre paper de la Núria Rion; les catifes i els dibuixos sobre paper i fusta de la Marria Pratts i l’art objectual de l’Anna ill.

En paraules de la crítica i comissària Rosa Martínez, les obres de la Meta Isæus-Berlin no són únicament un exercici de reflexió que proposa un doble metafòric sobre el món, sinó que les seves creacions són un exemple de com les relacions amb la vida es poden establir directament a partir del llenguatge de l’art. El mobiliari escandinau és una constant tant en les instal·lacions de la reconeguda artista sueca com en la seva obra pictòrica. Partint de la llar com a punt de referència i sempre entès com un contenidor de memòria i reflexió, Meta Isæus-Berlin teixeix una xarxa de significats que intimen amb l’espectador.

La manera de treballar de l’artista catalana Núria Rion és una aproximació al territori establint contacte directe amb la matèria a través de l’experiència i la cerca d’allò pretèrit, títol de la instal·lació i dels dibuixos sobre paper que presenta. “Roques i pretèrits” és el resultat d’una acció realitzada al Parc Natural de la Serra del Montsant en la qual, com si es tractés d’un mantra o d’un exercici d’arqueologia vertical, Rion palpa i registra la roca, una petita porció del Montsant que concentra tota la seva memòria.

Marria Pratts, artista transgressora de l’escena emergent metropolitana de Barcelona, empra una paleta de colors estridents que ironitzen sobre la societat actual. Com diu el comissari i crític d’art David G. Torres, la intensitat del seu treball sorgeix d’una pulsió amb la contemporaneïtat. La seva obra multidisciplinària (pintura, vídeo, escultura, instal·lació, dibuix, fanzines, neons, disseny,...) es caracteritza per un traçat punk, carregat d’iconografies i símbols propis que parteixen de la ciutat, el seu entorn immediat, per a criticar una societat injusta.

La vida nòmada de l’artista catalana Anna ill entre Barcelona, Londres, París i les diferents ciutats per les quals viatja sovint, defineix una obra objectual amb una clara arrel local però impregnada d’entorns diversos. Els seus projectes de recerca deriven en escultures, instal·lacions i intervencions d’objectes recuperats. Aquests construeixen un discurs que, segons la jove artista, es converteix en el vehicle per a desenvolupar el pensament artístic i aprofundir en la rica trama de l’existència. En paraules de la periodista cultural Clàudia Rius, Anna ill transforma objectes abandonats en peces d’una bellesa subtil que aconsegueixen transitar des de l’exterior a l’interior, i preguntar-nos si és coincidència que els nostres ulls no puguin apartar-se d’uns materials que ens parlen i ens criden l’atenció.

Agenda
01 JUN 2020