• Newsletter
  • Contacte
N2 Galeria

David Moreno

David Moreno. Obra recent

En les seves escultures, David Moreno construeix arquitectures imaginàries. Contemplar les seves peces és perdre's en elles. A l'experiència estètica cal afegir-hi la reflexiva. Les arquitectures de Moreno ens parlen de les relacions humanes: els llaços que establim, la interconnexió, els fluxos d'energia, d'amor o de poder entre les persones. Moreno visibilitza els nostres vincles, filies i fòbies amb aquestes línies primes que ens uneixen als altres o a nosaltres mateixos.

Aquesta és només una possible interpretació, cadascun trobarà la seva pròpia significació per a aquestes cordes de piano, flexibles, però fortes, interconnectant els elements entre si. El seu treball és minuciós: cada línia soldada amb un punt de fil de plata. Punt a punt com es construeixen els vincles humans. Encara que la meva no és una interpretació capritxosa, a jutjar pels títols de les seves peces i el que ens diuen d'elles en aquest sentit: Entre l'un i l'altre, Anem d'un a un altre, Junts o Del petit al gran, per citar només alguns exemples.
Es podria dir que els seus espais, aquestes petites cases dibuixades en l'aire amb cordes de piano i varetes d'acer, són espais que ens representen, amb els quals podem identificar-nos. Estem dins de la casa i som la casa, al mateix temps: l'espai es torna habitant.

En aquesta exposició, David Moreno explora nous territoris. D'una banda, l'experimentació amb el color per afegir-hi una altra dimensió a la seva escultura. D'altra banda, va una mica més enllà en la construcció d'espais imaginaris. En una de les seves noves sèries, Connexió de catedral, desapareix la casa i en el seu lloc apareixen les escales i els pòrtics romànics. Els nexes flexibles es veuen substituïts per esglaons rígids. La relació és una altra. Els descensos i ascensos poden tenir múltiples interpretacions: des de l'experiència mística fins a les estructures de poder. Una altra novetat d'aquesta mostra és la sèrie Favelas, on per primera vegada construeix les seves arquitectures imaginàries sense dibuixar en l'aire. Les seves favelas estan construïdes amb resina, com a part de les seves últimes recerques sobre les possibilitats artístiques de la impressió en 3D.

Agenda
23 JUN 2018