• Newsletter
  • Contacte
Galeria Contrast

Evaristo Benítez

Dècalage

Dos dimensions imperen en el nostre entorn: l’espai i el temps. Gràcies a aquestes, a la seva estabilitat i continuïtat, som perfectament capaços de moure’ns amb claredat  i desimboltura en la nostra rutina. Ho fem a partir de dates i llocs que guarden coherència amb la nostra forma de vida; en simples paraules, ens sotmetem a la rutina. Però, què passaria si aquests elements s’alteressin? Entrariem en un estat de caos total, on no seriem capaços ni de reconèixer el nostre propi cos? Seria la famosa “dimensió desconeguda” de Hitchcock? Què li passaria a la nostra consciència?

 

La resposta a tot això és Dècalage; un estat que va més enllà de la percepció comú, entès com un “fora de lloc” tant en espai com en temps. Evaristo Benítez ho exemplifica per mitjà de les seves obres, on el fil conductor és la família Zipper. Són figures sortides d’una realitat diferent, amb vestimenta sadomasoquista i que de cop es veuen immerses, amb el simple fet de travessar una porta, en una altra realitat. Una atmosfera aliena i distant, tant com ho pot ser una biblioteca o la trobada amb el sagrat cor de Crist.

 

Imaginem per un moment el que succeiria si ens equivoquéssim de porta, si en lloc d’entrar a un edifici al que esperem arribar, ens endinsem en un altre desconegut. Justament és aquesta idea, i en com de radical pot ser aquesta trobada que suposa afrontar-se a un ambient estrany, el que Evaristo Benítez ens mostra a la seva obra. L’artista ens parla des de l’humor, contraposant en les seves obres conceptes com sexe i religió o sotmetiment i coneixement entre tants altres. Imatges que són tant complexes en conceptes com senzilles en objectes: subjectes fora de lloc.

 

Galeria Contrast presenta l’exposició Dècalage buscant crear un diàleg amb el públic per descobrir aquests racons on, de sobte i sense preveure-ho, podriem trobar-nos amb personatges propis de la ficció, del còmic, o fins i tot amb llocs que mai hem esperat visitar.

 

Agenda
06 JUN 2020