• Newsletter
  • Contacte
Galeria Miguel Marcos

Lin Mo 林墨

Dios es zurdo

La Galeria Miguel Marcos es complau a convidar-vos del 5 de desembre al 5 de gener del 2018, a l'exposició monogràfica Dios es zurdo, que presenta la producció més recent de Lin Mo 林墨 (Harbin, Xina, 1962). Anteriorment ja es va poder contemplar obra seva a través de la mostra Decarnation, (desembre 2015), I en les col·lectives de novembre del 2014: Black Box i desembre del 2016: Abstracció.

La seva obra ha format part de nombroses exposicions col·lectives i individuals, destacant les realitzades a Àsia, Europa i els Estats Units. L’any 2011 va publicar a la Xina el llibre: The voyage to encounter myself, un recorregut pel bagatge internacional de l'artista, caracteritzat per la reflexió sobre la perdurabilitat del passat i la transformació del present.

L'artista xinès presenta dues sèries. En la primera, Dios es zurdo, Lin Mo 林 utilitza referents sensorials que van més enllà dels límits espacials i temporals. Les creacions pictòriques creixen i s'expandeixen, fruit d'un procés continu de transformació, construcció i de-construcció. L'essència de la seva pintura, que prové directament de la seva ànima, està expressada en la força, la intensitat i l'expressivitat del traç, com en les teles de la seva segona sèrie La piel de color.

A nivell tècnic, el pintor treballa amb l’anomenada mixed media, que li serveix de vehicle formal d’expressió per manifestar tant la barreja de cultures global, com la dicotomia entre forma i esperit, una constant en la seva producció artística. Orient i Occident dialoguen en els llenços de Lin Mo 林墨, que aglutina els valors abstractes de l'Escola YI, la interpretació de l'art contemporani europeu i la influència de la mil·lenària tradició xinesa. En aquest context de recerca essencial dels seus orígens, l’artista afirma que "saber és ignorar, el significat és no tenir sentit, fer és desfer."

La comprensió de la seva obra pictòrica no rau exclusivament en el resultat final, sinó en el complex procés de creació, on el pintor conjuga textures úniques i un cromatisme ampli i elaborat.

El desenvolupament creatiu de cada obra és de diversos mesos de durada, la qual cosa permet a l'artista explorar les possibilitats plàstiques d'una estètica molt particular. No es remet únicament a l'abstracció, sinó també al procés de transformació instantània pròpia del transcórrer de la vida. Des de l'experiència vital humana, l'art és més bell, més real, i alhora més imprevisible.

Lin Mo 林墨 medita sobre l'habilitat de transformació de l'ésser humà, la dualitat entre el "jo interior" i el "jo exterior" i, també, sobre el poder de la connexió entre l'individu i la natura. L'artista pensa "Lo lògic produeix tranquil·litat en l'individu. Lo il·lògic causa por i inseguretat. "Per aquesta raó, el pintor busca l’imprevist, lo sensorial i l'essencial. Materialitza l'immaterial. S'expandeix en els límits coneguts. Transforma l'invisible en visible. Connecta ment i ànima.

 

Agenda
14 NOV 2018