• Newsletter
  • Contacte
Galeria Estrany – de la Mota

Antoni Abad, Ignasi Aballí, Sergi Aguilar, Pep Agut, Guillén-Balmes, Miquel Barceló, Natividad Bermejo, David Bestué, Bestué/Vives, Black Tulip, Jean-Marc Bustamante, Daniel Canogar, Patricia Esquivias, Pauline Fondevila, Alicia Framis, Douglas Gordon, José Antonio Hernández-Díez, José Maldonado, Bruce Nauman, Rasmus Nilausen, Perejaume, Sara Ramo, Joan Rom, Thomas Ruff, Francesc Ruiz, David Shrigley, Nedko Solakov, Thomas Struth, Richard Venlet, Marijke van Warmerdam

Displays of Affection I: Cartografiar la memòria

El projecte Displays of Affection utilitza les metodologies de conflicte dialèctic, en que noves idees emergeixen de la col·lisió d’imatges, en aparença molt diferents, per construir una possible cartografia de les línies de recerca del projecte Estrany-de la Mota. Aquest mapa és el resultat d’un procés d’inventariat i recatalogació dels fons que s’ha dut a terme en l’últim any i mig a la galeria. Un work in progress que permet anar descobrint nous territoris. Aquest procés ha portat a uns resultats heterogenis molt propers a les propostes d’arqueologia del saber visual d’autors com Georges Didi-Huberman, on la superposició de totes aquestes imatges permeten una infinitat de relacions creuades.

El projecte vol posar l’accent en els vincles que es poden establir entre aquestes imatges i llegir aquests vincles a partir de les eines proporcionades pel «gir afectiu» plantejat per Patricia Clough. Reconstruir els intersticis que hi ha entre aquestes imatges prestant especial atenció a la significació dels afectes. A partir d’anar visualitzant tots aquests vincles afectius es pot reconstruir una comunitat, que en definitiva, és la imatge més fidel del que entenem que és el propi projecte de la galeria.

El projecte Displays of Affection està pensat en dos moments expositius. Una primera etapa que funciona com una cartografia del passat que permet fer un balanç de trajectòria (Cartografiar la memòria) i una segona etapa on es planteja una hipòtesi de futur com a responsabilitat de continuïtat (Imaginar el futur). Totes dues són enteses com a representacions per a l’activació d’idees i relacions que permetin seguir enriquint aquest teixit.

Agenda
21 MAI 2018