• Newsletter
  • Contacte
Galeria Estrany – de la Mota

Ignasi Aballí, Martí Anson, Natividad Bermejo, Gregory Crewdson, Patricia Esquivias, Pauline Fondevila, Cyprien Gaillard, Douglas Gordon, José Antonio Hernández-Díez, Mariona Moncunill, Jonathan Monk, Juan Luis Moraza, Rasmus Nilausen, Gerard Ortín, Ana Prada, Alex Reynolds, Thomas Ruff, Francesc Ruiz, Richard Venlet, Oriol Vilanova, Danh Võ, Marijke van Warmerdam, Clemens von Wedemeyer.

Displays of Affection II: Imaginar el futur

El projecte Displays of Affection utilitza les metodologies de conflicte dialèctic, en que noves idees emergeixen de la col·lisió d’imatges, en aparença molt diferents, per construir una possible cartografia de les línies de recerca del projecte Estrany-de la Mota. Aquest mapa és el resultat d’un procés d’inventariat i recatalogació dels fons que s’ha dut a terme en l’últim any i mig a la galeria. Un work in progress que permet anar descobrint nous territoris. Aquest procés ha portat a uns resultats heterogenis molt propers a les propostes d’arqueologia del saber visual d’autors com Georges Didi-Huberman, on la superposició de totes aquestes imatges permeten una infinitat de relacions creuades.

El projecte vol posar l’accent en els vincles que es poden establir entre aquestes imatges i llegir aquests vincles a partir de les eines proporcionades pel «gir afectiu» plantejat per Patricia Clough. Reconstruir els intersticis que hi ha entre aquestes imatges prestant especial atenció a la significació dels afectes. A partir d’anar visualitzant tots aquests vincles afectius es pot reconstruir una comunitat, que en definitiva, és la imatge més fidel del que entenem que és el propi projecte de la galeria.

El projecte Displays of Affection està pensat en dos moments expositius. Una primera etapa que funciona com una cartografia del passat que permet fer un balanç de trajectòria (Cartografiar la memòria) i una segona etapa on es planteja una hipòtesi de futur com a responsabilitat de continuïtat (Imaginar el futur). Totes dues són enteses com a representacions per a l’activació d’idees i relacions que permetin seguir enriquint aquest teixit.

Agenda
19 SEP 2018