• Newsletter
  • Contacte
Galeria Miguel Marcos

Toni Sánchez

Dots for Pop

La Galeria Miguel Marcos els convida a l’exposició “Dots for Pop” de Toni Sánchez (València, 1965), artista d’un gran bagatge internacional que exposa per primera vegada a Barcelona.

L’artista descobreix el Pop Art a Estats Units, on rep de primera mà les influències del moviment i aprèn les tècniques dels grans mestres com Andy Warhol o Roy Lichtenstein. La trajectòria artística de Toni Sánchez explora la minuciosa tècnica de punts Ben-Day, pròpia de l’estil Pop Art, però reinterpretada de manera particular.

La tècnica Ben-Day va ser introduïda històricament al 1879, per l’il·lustrador Benjamin Henry Day, i va aconseguir una projecció internacional per l’ús massiu a la indústria gràfica a mitjans del segle XX. La geometria és fonamental a l’hora d’utilitzar aquesta tècnica, que consisteix en la combinació i la superposició de colors, sense barrejar-los, per aconseguir un efecte òptic concret.

Els artistes històrics del moviment Pop Art utilitzaven maquinària d’impremta de grans dimensions, mentre que l’artista Toni Sánchez realitza les seves obres amb pinzellades de gran precisió, a gran escala, reinventant aquest gènere artístic.

Les obres de la sèrie “Dots for Pop” són visuals, atractives i fàcilment identificables. La present exposició recull algunes de les obres més icòniques de l’artista, que destaquen per la perfecció del maridatge de l’acrílic i de l’esmalt. Capturen a l’espectador en el magnetisme de la perfecció dels punts i les línies, que convergeixen en complexos retrats i escenaris quotidians.

En una varietat de temes infinits, doncs, segons Toni Sánchez “tot és susceptible de ser “popartitzat’”, criden l’atenció l’humor, la ironia i la originalitat de l’artista.

L’ obra de Toni Sánchez és una combinació d’idees, conceptes i influències que forgen l’estil pictòric personal, derivat d’una corrent artística que beu de la cultura popular.

Agenda
25 MAR 2019