• Newsletter
  • Contacte
Ana Mas Projects

Sabine Finkenauer

D’una altra forma

Ana Mas Projects presenta als seus espais de Barcelona l’exposició individual de l’artista alemanya Sabine Finkenuaer. La proposta titulada “D’una altra manera” proposa crear un univers de poètica pròpia, un clima serè, delicat, però a la vegada inquietant. Compost d’obres de gran format, en la seva majoria pintures, que manifesten un innovador canvi respecte al treball desenvolupat en els últims cinc anys.

L'obra de Sabine gira entorn de relats delicats que al·ludeixen a mons infantils, carregats de feminitat i fantasia però que a la vegada, proposen una relectura de la tradició abstracta, mancada de tot transcendentalisme. Per això resulta lògic entendre aquest procès a la recerca de la innocència perduda, sota unes formes simples i ingènues, en aparença essencials, sintètiques, gairebé arquitectòniques. Aquí l'artista teixeix, construeix un món altament connotatiu, despullat de dramatisme, sumit en la trivialitat quotidiana i deixant que floreixi la ingenuïtat d'un art de nens. Tanmateix, en les seves obres es desprèn una ironia discreta, honesta, de baixa intensitat – però no per això menys efectiva.

L'univers de Finkenauer ens mostra un repertori divers d'elements amb escasses referències narratives: flors, cases, arbres, rames, cossos, estructures geomètriques, retícules de color, interiors, habitacions, insinuacions arquitectòniques… Formes heretades del surrealisme i del constructivisme que destil·len una estètica racionalista, de la il·lustració infantil, dels jocs del Lego i d'exercicis de la Bauhaus. Aquesta visió es trasllada a la pintura i integra les seves obres a l'espai tridimensional.

 Així, a D'una altra forma, es percep un aire de temps suspès en el qual les obres es passegen entre els límits complexos d'una senzillesa que mai vol perdre l'encant del conte de fades, de les fabules. Una obra en constant qüestionament confabula a la trobada, buscant transformar-se al ser vist pels altres.

Agenda
25 MAR 2019