• Newsletter
  • Contacte
Galeria Contrast

Mònica Subidé

Entre flors d’estramònium

Nascuda a Vilassar de Mar l'any 1974, Mònica Subidé va estudiar a l'Escola Massana de Barcelona, on va desenvolupar el seu art i les seves eines tècniques amb un caràcter eminentment autodidacta. L'artista catalana ha exposat de manera tant individual com col·lectiva a ciutats europees i d'arreu del món com París, Oslo o Taiwan.

"Entre flors d’estramoni", és una col·lecció de les obres més recents de l'artista, una mostra formada per un conjunt de peces que parlen del moment on ella es troba actualment, i com diu en les seves pròpies paraules; "Una mena d'èxtasi asfixiant, ple de canvis i de bellesa cega. Tres anys intentant parlar de com de  bell i dolorós és viure, mirant endins i furgant en la memòria; entre animals salvatges, boscos encantats, flors carnívores, jardins impassibles, personatges de la infància i un llarg etcètera ... "

Amb la seva obra crea un art en el qual manté una especial relació amb la natura; identificant-se especialment amb animals com les garses, els rens, les òlibes, les papallones o els peixos. Figures que per ella són un referent i que parlen de la història i de la memòria. Unes figures que han estat presents en imatges ancestrals, des de mitològiques fins a contemporànies i que, al llarg de les seves manifestacions, són un testimoni que ha estat plasmat en múltiples obres de la història de l'art, especialment en la pintura. Són imatges que parlen d'un món impassible que ha perdurat i format part de la humanitat al llarg dels segles.

Per mitjà d'aquestes peces la seva recerca forma part d'una altra època, convertint-se en un viatge a paisatges remots amb el que s'intenta endinsar a una realitat que sembla esvair-se en l'emoció del record.

Unes imatges plenes de natura, flora i animals que reflecteixen l'inquietant passar del temps i, amb això, el de la vida mateixa.

Agenda
22 NOV 2019