• Newsletter
  • Contacte
N2 Galeria

Jafet Blanch

Fetén

Fetén és la primera exposició individual de l’artista català Jafet Blanch (Bcn, 1977). La mostra es podrà visitar a N2 Galeria de Barcelona a partir del pròxim 4 de maig fins al 3 de juny.

Les seves pintures i escultures realistes evoquen un univers fantàstic i paradoxalment comú: un caballito de fira amb un gelat en el front ens recorda un unicorn, una nena amb la perruca de Rapunzel és representada com una supèrbia Menina i els bodegons clàssics de Caravaggio es converteixen en escenaris que alberguen els protagonistes de l’univers Fetén.

“L’aparent glamur que floreix en pronunciar la paraula fetén contrasta radicalment amb la seva procedència de carrer. El miratge, que en aquest cas disfressa l’origen de la paraula, és el pretext d’aquesta exposició. Desmuntar clixés em diverteix. Tinc una visió complexa del món i una habilitat innata per tergiversar la meva forma de veure-ho: de vegades dolç, de vegades amarg. I així és el meu art, amarg com la xocolata, que deixa bon sabor de boca”, afirma l’artista.

La seva pintura de colors vibrants contrasta amb l’atmosfera íntima que aconsegueix reproduir partint del mètode clàssic de pintura a l’oli que es treballava al segle XIX. La seva trajectòria també com a artista de carrer s’afegeix i revela un estil contemporani que es troba entre el realisme fantàstic i la pintura narrativa.

Blanch es dirigeix a l’audiència amb un joc de dobles sentits i cerca en cada peça, de forma eloqüent, fer l’espectador partícip de les seves canalladas: mostrant escenes deliberadament irreverents que l’autor converteix en instantànies fantàstiques, en moments fetén.

Des de 2014, N2 Galeria ha presentat el treball de l’artista catalá Jafet Blanch (Barcelona, 1977) a diverses exposicions col•lectives com ara Bodegones i Vanitas o En la barra i a importants fires nacionals i internacionals.
La vivaç trajectòria d’aquest artista barceloní, ha aconseguit captar l’atenció de galeries internacionals, col·leccions privades i mitjans destacats. Després de la seva exposició en N2 Galeria començarà un itinerari d’exposicions individuals en Taipei, Londres i Estats Units.

Agenda
22 MAI 2018