• Newsletter
  • Contacte
PALMADOTZE

Marta Marcè

Further Reaches

Marta Marcé presenta la seva segona exposició individual a Palmadotze, la primera a la nova seu de la galeria a Mas Pujó. En els  darrers anys l’artista s’ha instal·lat a Berlín on segueix re inventant el mitjà de la pintura amb un incessant ànim i originalitat, com quelcom susceptible de convertir-se en part activa de la nostra vida quotidiana.

Desde els seus inicis Marcé ha trobat en la geometria un camí per a sintonitzar amb idees tant universals com metafísiques. Recordem com enriquia la seva pràctica artística amb elements propis tant de l’aparença com dels processos dels jocs. Aquest és el cas de sèries inspirades en el domino, la ruleta, el mikado, els puzles, el tangram o certs jocs d’ordinador, on fa patent les relacions entre qualitats del joc, pintura i vida mateixa, i on les pintures adquireixen gran energia i vitalitat. Aquest enfocament, més enllà d’allò visual, va esdevenir un marc perfecte per experimentar, prendre riscos i decidir finalment formes i colors. Aquestes sèries, on ja es posaven de manifest les relacions entre ordre i caos, energia psíquica i energia material, certesa matemàtica i atzar (presents als jocs), posaren la mirada de l’artista a l’horitzó del diàleg entre les Formes i l’Energia.

Recentment, com es plasma a la seva darrera sèrie “Now & Ever”que presenta a l’exposició, Marcé ha anat a la recerca d’aquesta energia viva a la seva obra per a aprofundir en un univers cada vegada més místic. Progressivament, i especialment arrel d’un viatge a Guatemala on va conèixer la cosmogonia Maya, i amb sintonia amb l’obra d’artistes com Pablo Palazuelo, Bridgit Riley o Hilma af Klimt o de filòsofs i místics com Ibn Arabi, Gurdjíeff o Castaneda, Marcé abraça amb la seva pintura aquesta energia omnipresent i creadora, que connecta tota forma de vida. Es tracta d’un diàleg que pretén expressar a través d’obres conformades per ritmes visuals de color i patrons geomètrics. Tanmateix, com ens recorda “La pintura dóna també un moment de lentitud, silenci i meditació a traves de l’observació pacient.”Un cop més l’art en connexió amb la vida i fins i tot al servei d’aquesta…Un regal de Marta Marcé per a reflexionar i també gaudir de l’existència.

Agenda
23 JUN 2018