• Newsletter
  • Contact
L&B gallery

Xavi Muñoz

Heaven

Heaven
07.03.2019 >> 18.04.2019
Inauguració: dijous 7 de març, 19h. Xavi Muñoz assitirà a l’esdeveniment.

La galeria L&B de Barcelona (Álaba, 58) té el plaer de presentar els últims treballs de Xavi Muñoz amb l’exposició HEAVEN.

La paraula Cel pot traduir-se a l’anglès com “Heaven” si fem referència al celestial, i com “sky” si parlem del cel que veiem des de la superfície terrestre. Xavi Muñoz reprèn aquest concepte per a reconstruir o argumentar des d’una perspectiva contemporània l’existència dels diferents idiomes i la interpretació d’un mateix concepte.

“Malgrat les fronteres i els idiomes el cel és el mateix per a tots.”
Xavi Muñoz

Inspirant-se a la Torre de Babel, Muñoz reutilitza materials domèstics que ens parlen sobre la comunicació en els temps de google.

L’exposició s’obre amb l’escultura de mesures variable “Babel”, una peça ascendent realitzada amb pots de vidre en els quals s’encapsulen fotografies de cels. Cada pot de vidre, cada cel, té inscrita la paraula “Heaven” en un idioma diferent; els 103 idiomes que google traductor permet traduir actualment.

Així com en “Landscape” –l’anterior exposició de Xavi Muñoz en la galeria en 2016– la perspectiva de l’artista era ascendent i mirava des de la terra al cel, a “Heaven” la seva mirada parteix del celestial. Com va dir José Luis Corazón Ardura en el text “Xavi Muñoz: l’estat de l’ànima com a paisatge”, 2016:

(…) Un cert despullament minimalista habita en les obres que configuren Landscape. A través d’una branca tancada i conservada en vidre, ens recorda que estem davant un paisatge retingut en la memòria del terrestre.

(…) Més enllà d’una sort d’incursió en el land art, també perviu en la seva trajectòria una sort de desplaçament on el paisatge ha aconseguit integrar a l’artista com a subjecte que es posiciona en la verticalitat pròpia de l’ascensió. (…)

En la mostra es presenten els treballs recents (2018-19) de l’artista en pintura, escultura i instal·lació, a més de dues peces escultòriques de gran format pertanyents a etapes anteriors. En el primer apartat de l’exposició, a més de “Babel”, es mostra el políptico de 12 peces “Heaven”; l’escultura “Cabinet (everywhere where I have been)”; i “Dreams”, la pintura en la qual Muñoz uliliza el seu característic gebre de polièster. Al centre, i en diàleg amb “Dreams”, es presenta “Black Beauty”, una contundent instal·lació de mesures variables rescatada d’un projecte d’art públic a Caldas de Rei (Galicia) el 2010.
L’exposició es tanca amb dues obres que es nodreixen d’un moviment afectiu universal: el desig; “L’aplom del desig“ (2019), la delicada escultura de 5 m. realitzada amb vidre recuperat, filferro i llum; i “Mil desitjos” (2011), la imponent instal·lació de 3 m. d’altura composta per mil ampolles de vidre que contenen els desitjos de persones anònimes.

XAVI MUÑOZ
Barcelona, 1975. Amb una destacada projecció local i internacional, destaquen les seves exposicions ‘Hybrid’, MUSAC, León (2017); ‘The Ultimate First Experience’, HS-LAB, Hiroshima, Japó (2016); ‘Intervalo’, Casa Hoffman Bogotà, Colòmbia (2016); ‘Landscape’, L&B gallery, Barcelona (2016); ‘In somnis’, Galeria Raquel Ponce, Madrid (2011); ‘Captura libre’, La Casa Encendida, Madrid (2009); ‘Paradise’, Centre d’Art Cal Massó, Reus (2009).

 

Calendar
26 JAN 2021