• Newsletter
  • Contacte
Galeria Miguel Marcos

Li Qiang

Les últimes paraules

Sota el títol Les últimes paraules, la galeria Miguel Marcos presenta per primera vegada a Espanya, l'obra de l'artista xinès Li Qiang (Pekín, 1960), basada en la sèrie “Wills” (voluntats o testaments): La tenacitat d’una persona és una part innata de la naturalesa humana; una prova prou important de la presència individual al món; una manera de continuar la vida més enllà de la mort, on també es fa esment d’una reflexió de cara a les futures generacions.

La seva obra té com a base una successió de repeticions escrites, sorgides a partir de l'obstinació en la voluntat de la seva creació: Durant el procés, escric el meu objectiu una vegada, dues vegades, deu vegades, fins a centenars vegades. Dins aquesta inesgotable reiteració hi trobo la il·lusió i la imaginació de dur a terme el meu treball. Estic en aquests moments tan a prop del meu propòsit, que sento la seva respiració, els batecs del seu cor, fins arribar a assolir veure els seus moviments. Imagino l'escena com qui està escrivint les últimes paraules d'un llegat: els seus diminuts canvis en les expressions facials, l'experiència de la seva existència, els seus secrets i el seu caràcter personal.

El treball de Li Qiang és la seva forma personal i intransferible de sentir i entendre els altres, tant en la seva manera com en el seu temps. Només després d'aquest inexorable període de repeticions, l'artista observa com s'acosta un diàleg especial; una comunicació d'ànimes en la que experimenta la vida d'una altra persona, que resulta ser un reflex de la seva.

Continua dient l'artista: durant el període d'escriptura, el cor queda buit, el pensament es paralitza, i arribo a un punt extrem en la vida i en el temps. A poc a poc, cos i esperit s'uneixen en la superfície de la pintura . Li Qiang basa també una part important de la seva obra, en els testimonis que selecciona, extrets de reportatges i persones, dels esdeveniments que passen en la realitat, analitzant i interpretant posteriorment la informació rellevant que s'obté de les mateixes.

Els meus treballs s'han convertit en la meva manera de veure, pensar i expressar la realitat. Mentre estic creant, sento la llibertat absoluta entre l'escriptura i la pintura .

Des del 1989, Li Qiang participa de forma individual i col·lectiva en exposicions i certàmens a nivell nacional i internacional, destacant en 1998 la Chinese Art Exhibition per diferents ciutats d’Alemanya. Dins el mateix any Metamorphosis and Breakthrough, en el Museu d’Art Modern de San Francisco (EE.UU). L’any 2000 va intervenir en la Material Exhibition of Chinese Avant-Garde artist in the Ninenties organitzada pel Museo de Arte Asiàtic de Fukuoa (Japón), mentre que en 2006 en la Comparison and Diversity – Chapter Oner: Crossovers de Shanghai. En el 2009 la seva individual Last Will en la galeria Weidenweg Zehn de la ciutat de Duisburg (Alemanya).

Agenda
23 JUN 2018