• Newsletter
  • Contacte
Galeria Miguel Marcos

Cristóbal Ortega

LEZAMAR

La Galeria Miguel Marcos es complau a convidar-vos a l'exposició Lezamar de l'artista malagueny Cristóbal Ortega. Després de les mostres individuals Súnyata (gener de 2018) i Hàptica (abril de 2015) i les exposicions col·lectives Abstracció (desembre de 2016) i Black Box (novembre de 2014), l'artista convida l'espectador a delectar-se amb la seva obra pictòrica inèdita.

 

Cristóbal Ortega (Alhaurín de la Torre, Málaga, 1970). Viu i treballa entre Pequín i Màlaga. La seva formació com a arquitecte, els inicis com a aquarel·lista i les influències artístiques de l’expressionisme abstracte, es veuen reflectides en la seva primera pintura. La influència del continent asiàtic es manifesta de forma radical en la seva obra més recent i la seva creativitat es veu enriquida per la tradició artística i filosòfica d’aquell país.

LEZAMAR: “Un cargol nocturn en un rectangle d’ aigua “

Lezamar, “fer a la manera de Lezama”, que és: com el camí hipertèl·lic de la imatge travessa el mirall de la causalitat aristotèlica, per tal de conformar l’espai invisible gràcies a una simultaneïtat barroca en una teranyina.

Lezama Lima, poeta cubà, sobirà de l’hermetisme absolut, transforma la paraula en imatges per descontextualitzar-la: utilitza la imatge per desfer-se de la necessitat significant de la paraula, que queda lliure per comunicar una realitat d’invenció pròpia.

A Lezamar, utilitzar el color en el sentit suprematista del terme, estructurant i consolidant l’obra pictòrica és el camí hipertèl·lic, l’acto que guanya el determinisme per anar més enllà de la seva finalitat.

Agenda
29 FEB 2020