• Newsletter
  • Contacte
Galeria Carles Taché

Miguel Ángel Campano

Íntim

La Galeria Carles Taché tindrà el plaer d’inaugurar Miguel Ángel Campano. “Íntim”, una mostra individual de l’artista Miguel Ángel Campano (Madrid, 1948). Amb aquesta exposició, la galeria proposa una viatge cap a un Campano diferent, més íntim, i un retorn a les seves peces dels anys vuitanta i noranta.

Pintor profundament heterogeni, Campano ha afirmat en alguna ocasió trobar-se en un permanent no estil que ha fet de la seva trajectòria quelcom molt allunyat de qualsevol idea de linealitat. En aquesta mostra es pot reconèixer a un artista polièdric que defuig de tota pertanyença a alguna escola, sistema o mètode.

Tractant de mostrar la diferència entre els diversos moments de l´extensa i prolífica trajectòria de Campano, la galeria ha seleccionat una sola pintura representativa per a cada etapa, tot proposant de “saltar” d´un període a l´altre sense la necessitat d'articular suaument els moments de canvi o transició que anuncien les diferents fractures que s’aniren produint en la seva pintura.

Mitjançant una relació de contrast entre les diferents pintures que conformen l´exposició, es fa patent la mestria d´un pintor ple de matisos, modulacions, girs i, sobretot, una profunda llibertat, aconseguida pel fet de treballar atenent solament a la coherència interna de la pròpia pintura i deixant de banda altres factors aliens a ella com pogueren ser, per exemple, la fidelitat a un estil. Campano es caracteritza per moure´s, per damunt de tot, per un profund interès en la pròpia essència pictòrica.

Miguel Ángel Campano obtingué el Premi Nacional d´Arts Plàstiques el 1996 i la seva gran retrospectiva al Palacio Velázquez de Madrid el 1999 fou la confirmació de la seva rellevància dins del panorama de l´art contemporani espanyol.

Agenda
28 FEB 2020