• Newsletter
  • Contact
Sala Parés

Montserrat Casanova, Josep de Togores, Pere Pruna, Joaquim Sunyer, Josep Mompou, Marià Andreu, Francesc Domingo, Pere Gastó, Josep M. Marqués, Xavier Nogués, Rafael Barradas, Emili Bosch Roger, Emili Grau Sala, Alfred Sisquella, Pere Torné Esquius, Miquel Villà.

Montserrat Casanova (1909-1990). Pintora entre pintors als anys 30

L’exposició s’articula al voltant d’una peça central, obra de la pintora Montserrat Casanova Puigserinall (1909-1990). Es tracta de Nen (1929), un retrat que s’inscriu en el sintetisme propi de gran part dels artistes figuratius catalans dels anys trenta. L’obra de Casanova es vincula a l’estètica d’autors com Josep de Togores, Pere Pruna, Joaquim Sunyer o Josep Mompou. Com aquests creadors, Casanova aposta pels cromatismes suaus i pastel desenvolupats de manera plana i sintètica en les superfícies i els objectes representats. Els verds, rosats i blaus es fonen a través de pinzellades quasi aquoses i diluïdes que generen passages i capes de color combinades harmoniosament. Les transicions cromàtiques són plàcides i agradables i tendeixen al lirisme.

Proposem un diàleg entre l’obra d’aquesta dona pintora i un seguit de peces que il·lustren l’ambient artístic dins el qual ella participà. Pintora entre pintors, Montserrat Casanova esdevingué una de les dones artistes més reconegudes de la dècada dels trenta a Catalunya.

Comissariada per Sergio Fuentes Milà, Dr. en Història de l’Art

Calendar
15 AUG 2020