• Newsletter
  • Contacte
Galeria Miguel Marcos

Chema Cobo

Nothing to say

La galeria Miguel Marcos presenta a partir del proper 14 de febrer i fins al 31 de març, Nothing to say una mostra de les creacions més recents de Chema Cobo (Tarifa, Cadis 1952), qui després de sis anys torna novament a Barcelona .

En aquesta exposició, s'ofereixen una selecció d'obres on el nucli central és la sèrie Nothing, destacant també Speak Spook o Words are Overrated. Plasmades en oli sobre tela, mitjançant una pinzellada fluïda i precisa, gest vehement i un absolut domini del dibuix, el pintor convida l'espectador a un joc intel·lectual en el que cal indagar el simbolisme d'un plantejament estètic d'expressions grotesques i situacions absurdes, que són reflex de l'absència d'un problema, d'un fet, d'una motivació o d'un efecte.

Chema Cobo desenvolupa sota el prisma de la filosofia el concepte del no-res. L'absència o inexistència d'objectes, com habitual definició, es transforma en la seva nova obra en un buit existencial de la nostra opulenta societat, a través d'una figuració, situada en un context surrealista, amb l'ús d'una gamma cromàtica de tons pastels, aparentment alegres, però formant part, en realitat, d'una nebulosa al·lucinògena.

Al llarg de la seva carrera artística, ha exposat en nombroses galeries, tenint a més obra en importants col·leccions públiques i privades, destacant el Kuntsmuseum de Berna (Suïssa), la Galeria Nazionale d'Art Contemporani de Roma (Itàlia), el Metropolitan Museum of art de Nova York, la Frederick Waisman Collection de Los Angeles, als EUA, al Museu Reina Sofia o en la col·lecció d'art contemporani de la Fundació la Caixa a Espanya.

Agenda
23 JUN 2018