• Newsletter
  • Contacte
Sala Parés

Roberto Ortuño, Guerrero Medina, Rafel Durán, Gabino Rey, Josep Serra Llimona, Manuel capdevila, Joan Bennàssar, Agustí Pelegero, Rafel Joan, Pablo Maeso, Anna Miquel, Carme Galofre

Pintura Re-Trobada

Endinsar-se en un magatzem de pintura com el de la Sala Parés pot esdevenir una experiència molt gratificant, una aventura plena de sorpreses, de descobertes i de troballes inesperades. El bast fons de pintura, després de 142 anys de trajectòria, com és evident, resulta divers, extens i, de ben segur, interminable. Caminar  hores i hores pels passadissos i prestatges envaïts de quadres, manipular-los, descobrir-los, trobar-los i, evidentment, seleccionar-los per a formar part d’una exposició col·lectiva de moltes èpoques i molts estils possibles. Aquest esperit de recerca és la base de la mostra PINTURA RE-TROBADA.

L’exposició és fruit d’aquesta tasca d’investigació dins el magatzem, temps de cerca per trobar teles que a priori semblaven oblidades però que tenen un valor artístic extraordinari. El resultat és un conjunt d’obres i artistes que han estat exposats a la Sala Parés, els quals han format part de la història de la galeria en algun moment dels darrers quaranta anys.

Cada obra és una troballa per sí mateixa, un objecte artístic especial el qual, d’exposar-se quan fou creat, ha passat a custodiar-se al magatzem durant anys i, en ocasions dècades, com esperant la seva oportunitat. Durant un període llarg de conservació amb cura però de privació de visibilitat, aquestes obres havien adquirit fins i tot la naturalesa d’objecte perdut o objecte ocult. És així que les obres han sigut tractades com a objets trouvés, dimensió que només poden presentar després d’aquest exercici de cerca amb cura. Elles han recuperat la seva visibilitat, elles han aconseguit la seva nova oportunitat i, per fi, han estat trobades, o millor dit, re-trobades al cor de la Sala Parés.

Agenda
18 GEN 2020