• Newsletter
  • Contacte
Sala Parés

Mireia Mateo

Recuerdos inventados

Mireia Mateo concep i conviu amb la seva obra partint de la certesa que art i vida són inseparables.

Formada inicialment com a restauradora de paper, i després d’haver exercit aquest ofici durant més de quinze anys en paral·lel amb la seva activitat com a pintora, la seva obra actual evidencia el seu coneixement i sensibilitat envers el paper posat al servei de l’expressivitat artística. L’univers plàstic que neix d’aquesta trobada, com si fos un paisatge cobert de boira, és reticent a qualsevol pretensió de definició. Doncs la seva característica principal és una voluntad ferma de quedar suspès en el llimb que hi ha abans del que és real i que convida l’espectador a entretenir-se surant en aquesta contemplació indefinida. Tal com ja va apuntar respecte a la seva obra l’escriptor Enrique Vila-Matas “En las obras de Mireia Mateo percibo lo nuevo, lo innombrable: trazas, derivas, tropismos, huellas de un firmamento vagabundo…”

La pintora comença la seva formació a l’Acadèmia de Dibuix i Pintura “Taller de 4 Pintors” de Barcelona. Més tard es llicencia en Belles Arts a la mateixa ciutat. Però, tal com ella recalca, va ser la trobada amb el pintor Luis Marsans, els seus consells i converses freqüents entorn de la pintura, el pas decisiu per completar la seva educació artística.

Les seves obres han estat exposades al Museu Nahim Isaías d’Ecuador, al Museu del Castell de Perelada, a l’Espai Mallorca de Barcelona i, col·lectivament, al Museu Can Framis de la Fundació Vila-Casas, al Museu del Disseny i al CosmoCaixa de Barcelona.

Ha exposat a diferents galeries de Barcelona, on també ha treballat amb artistes d’altres disciplines, en l’àmbit de la instal·lació. Ha estat finalista en diversos premis de dibuix i pintura i becada per l’Institut Ramon Llull. Ha fet diverses col·laboracions com a dibuixant, la darrera el llibre ‘Barcelona. Mar viva’ per a l’Ajuntament de Barcelona.

Recentment ha establert vincles amb mestres paperers de la Prefectura de Saitama al Japó. Farà a Tòquio la seva propera exposició el novembre de 2019.

Agenda
07 JUN 2020