• Newsletter
  • Contacte
Victor Lope Arte Contemporáneo

Dirk Salz

Reflective

Les obres de Dirk Salz contenen estructures formades geomètricament que reposen amagades sota les seves superfícies. Són extremadament brillants, segellades amb vernís per l’exterior transportant tant l’ambient com l’espectador als seus interiors. Aquestes pintures – si ens podem referir a les peces de Dirk Salz com a “pintures”- tenen una gran profunditat. Aquest és el resultat de l’específic material que Salz ha estat utilitzant durant anys.

El seu mètode de pintura no té molt en comú amb la noció tradicional d’aplicar pintura amb una brotxa sobre un llenç, paper o fusta. L’artista distribueix un cert nombre de capes de resina epoxy (més o menys gruixudes) enriquides amb pigments de pintura sobre planxes de multiplex. La resina epoxy és un material transparent i crea l’efecte que la mirada de l’espectador penetra l’obra travessant la profunditat espacial real.

El que l’artista vol, és alenar, inclús forçar l’espectador a mirar de més a prop, un efecte que aconsegueix gràcies a la seva tècnica. Llavors descobrim la composició com també els colors de la peça. A primera vista és difícil dir quines línies, formes i nivells de profunditat formen part de l’obra i quins són mers reflexos. Per poder distingir-ho fa falta moure’s, mirant la peça des de diferents angles i distàncies.

Agenda
21 OCT 2018