• Newsletter
  • Contacte
Galeria Senda

Roger Ballen

Rogen Ballen: Ballenesque

Roger Ballen és un dels fotògrafs més importants i originals de l’escena artística actual. És conegut sovint per les seves imatges desafiadores que existeixen en un espai entre la pintura, el dibuix, la instal.lació i la fotografia, i fins ara no s’havia elaborat una exhaustiva retrospectiva sobre ell. Basada en una evaluació completament nova de l’arxiu de Ballen, Ballenesque porta al lector a un recorregut visual i cronològic de tota l’obra del fotògraf, incloent tant imatges icòniques cominèdites. L’essència del libre és la pròpia exploració de l’estil de l’artista- quant a aquelles particulars qualitats que fan que el seu treball sigui tan irresistiblement seu.

Amb textos reflexius i cautivadors del propi Ballen, Ballenesque ofereix un recompte personal de la carrera del fotògraf fins la data, on s’inclouen excepcionals observacions sobre la pràctica fotogràfica de Ballen i les principals influències que han ajudat a modelar la seva visió del món. S’explora cadascuna de les etapes clau del viatge creatiu que, per a l’artista ha estat tant una exploració exterior com interior del propi ser.

Al voltant d’unes 300 fotografies i una introducció del teòric i crític cultural Robert J.C. Young, Ballenesque proporciona no només una nova manera d’observar les obres de Ballen per a aquells qui ja les coneixen, sinó que també ofereix una introducció comprensiva per a aquelles persones que es topen per primer cop amb l’obra de Ballen.

Al  Lab 36 de galeria SENDA.

Agenda
07 JUN 2020