• Newsletter
  • Contacte
Sala Parés

Marcos Cárdenas

La seva obra gira al voltant d’experiències viscudes o d’imatges de la seva vida quotidiana: una ciutat visitada, un objecte de casa, una planta que li agrada, interiors, estructures arquitectòniques, piscines, primers plans de figures… Posa l’èmfasi en escenes que passen desapercebudes, però que la seva mirada, reflexiva i contemplativa, converteix en alguna cosa diferent, capaç de suggerir emoció. Són peces que transmeten quietud i silenci.

La llum, ja sigui puntual, atmosfèrica o reflectida, juga un paper important en la seva obra. Procura que els colors siguin al més naturals possibles per donar més sensació de realitat. Una sensació reforçada per una pinzellada subtil, gairebé imperceptible, que no deixa rastre malgrat la seva densitat matèrica.

Entre les seves facetes més destacades hi ha la figura, que pinta normalment abstreta en si mateixa, com si fos captada a l’atzar…

Marcos Cárdenas és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, exposa periòdicament a la Sala Parés des de l’any 2006 i també ho ha fet regularment en diverses ciutats espanyoles, així com a Anglaterra, França i Suïssa. Ha obtingut nombrosos premis.

 

Agenda
25 MAR 2019