• Newsletter
  • Contacte
Victor Lope Arte Contemporáneo

Mariajosé Gallardo, Kepa Garraza, Max Gärtner, Concha Martínez Barreto, Frank Plant i Alastair Whitton

Sis històries i un color

El color negre s’ha utilitzat al llarg de la història de l’art amb múltiples propòsits, des de tècnics – per donar profunditat a parts de les composicions de les obres – a emotius – per presentar els pensaments més obscurs de l’ésser humà. Rubens i Rembrandt li van donar importància a través de les seves obres i Velázquez i Goya van perfeccionar la tècnica i en van estendre el seu ús. El negre, ara totalment emancipat, s’estén com a protagonista per donar força i complexitat a les composicions, alliberant de color les obres dels artistes i aportant molts més matisos per percebre.

‘Sis històries i un color’ és una exposició col·lectiva on es presenten les obres de sis artistes que s’han plantejat la creació artística des de l’obra monocromàtica en blanc i negre, predominant l’obscur per sobre del que és clar. Aquesta dualitat cromàtica obliga a l’espectador a intervenir mentalment i esforçar-se per observar les peces amb l’absència del soroll d’altres colors. En simplificar l’experiència visual, tot el que és emocional pot aflorar més fort, el positiu i el negatiu, la llum i la foscor, el que és bo i el que és dolent...

Els sis artistes ens presenten sis visions completament diferents de l’art contemporani: Mariajosé Gallardo (Badajoz, 1978) s’incorpora al porfoli de la galeria després de la seva exposició individual al CAC de Màlaga i ens presenta les seves icòniques pintures; Kepa Garraza (Vizcaya, 1979) segueix treballant amb la seva última sèrie de dibuixos: ‘Propaganda’, amb la que ens incita a reflexionar sobre la naturalesa del poder i la seva representació; Max Gärtner (Heidelberg, 1982) ens mostra les seves obres més recents del seu món de déus i fantasmes; Concha Martínez Barreto (Murcia, 1978) segueix traslladant-nos a les capes més profundes de la memòria individual i col·lectiva amb la seva sèrie ‘Estrats’; Frank Plant (Philadelphia, 1969) ens presenta una de les seves peces més icòniques d’acer pintat; i per últim presentem el projecte ‘A Foreign Land’ del fotògraf sud-africà Alastair Whitton (Glasgow, 1969) que ens traslladarà a diversos racons de Ciutat del Cap a través de la seva arquitectura del temps, un viatge per la memòria del país.

Agenda
07 JUN 2020