• Newsletter
  • Contacte
Privat: Tat Art Barcelona

Vicky Uslé

Un Ligero Cielo Amarillo

La galeria TAT ART BARCELONA presenta per a la propera edició del Barcelona Gallery Weekend una exposició individual de l’artista Vicky Uslé (Santander, 1981).

La mostra, que gira al voltant dels conceptes pell, temps i substància, serà la primera exposició que la galeria dediqui a l’artista, que és la darrera incorporació a la llista d’artistes representats per TAT ART.

L’exposició reunirà l’obra més recentment produïda per la Vicky, en constant travessa per les divergències i els codis de la pintura entesa com a llenguatge vívid, lloc d’experiència, desig i narració.

Vicky Uslé investiga les possibilitats de l’abstracció i mitjançant la superposició de pinzellades, formes, colors i perspectives configura un teixit de relacions pràcticament infinit no només de la plàstica sinó també de la meditació poètica del color. Així, dita meditació podria connectar a l’espectador amb el món de les idees, la lingüística o la teranyina de la informació.

En les seves obres resideix una certa tensió entre organicisme i geometria, consistència i lleugeresa, i sempre hi ha en elles un principi de moviment que les hi confereix inestabilitat tot i que també s’hi entreveu determinació. Les abstraccions d’Uslé funcionen com a panorames o horitzons visuals, perceptius, autònoms i recreatius. En moltes de les seves pintures l’artista sembla emparentar-se amb la cal·ligrafia oriental, els BARRIDOS i matisos del biombo i de la cortina, el paper o l¡atmosfera introspectiva de la casa japonesa, tot plegat en un progressiu crescendo i decrescendo d’entrecreuaments que configuren ordres i relacions.

Vicky Uslé es val de l’oli i l’acrílic per indagar en les possibilitats i resultats que produeixen les seves combinacions enarborant així tota una poètica del material.

Vicky Uslé viu y treballa entre Cantàbria i Nova York. Ha exposat individualment a ciutats d’Europa i els Estats Units. La seva obra forma part de la Colección Banco Europeo, Museo Reina Sofía, Colección Caja Madrid, Museo de Arte Moderno y Contemporáneo de Santander, Museo de Pamplona, el Centre d’Art Contemporani de Málaga o la Col·lecció d’Art Simon de Pury Phillips de Nova York. Ha estat mereixedora del IV Premi Adquisición Fundación Cañada Blanch i del Premi Adquisición Colección Navacerrada.

Agenda
17 DES 2018